ERDON Helyi hírek

2011.06.16. 14:08

Orgonaavató lesz Várad-Réten

<p>Nagyvárad - Június 19-én, Szentháromság vasárnapján a nagyvárad-réti református templomban a délelőtt 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében ünnepélyesen felavatják az új orgonát, mely a hollandiai breedeforti református gyülekezet ajándéka.</p>

 

Szószéki szolgálatot végez Hermán M. János tiszteletes, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előadótanácsosa. Közreműködik Zászkaliczky Tamás orgonaművész, a Sztárai Mihály Énekkar, a Nagyváradi Asszonykórus, valamint a Váradi Dalnokok Férfikar.

Dr. Pálfi József, a Várad-Réti Református Egyházközség lelkipásztora az erdon.ro-nak elmondta: két éve tartják a kapcsolatot a breedeforti gyülekezettel. Amikor kiderült, hogy van egy ilyen lehetőség, Hermán M. János és felesége közvetítésével felkeresték a hollandokat, és megegyeztek abban, hogy a németalföldiek elküldik Váradra az orgonát, ők pedig vállalják a felépítési, illetve összeállítási költségeket. Ez az elmúlt hónapok folyamán megtörtént, úgyhogy mostanra elkészült az orgona, vasárnap pedig fel is avatják. Külön öröm számukra, hogy európai hírű orgonaművész fogja megszólaltatni, a szentendrei Zászkaliczky Tamás személyében. A templom régi orgonáját ugyanakkor a csillagvárosi gyülekezetnek ajándékozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!