ERDON Helyi hírek

2013.08.05. 13:04

Nyertes Zsuzsa elégedett színész, anya és feleség

Korát meghazudtolóan fiatalos, bájos és nagy nevettető Nyertes Zsuzsa. Szombaton a várszínpadon láthatja őt a közönség a II. Nyári Szabadtéri Fesztivál keretében, a Régi pesti kabaré előadáson.

Korát meghazudtolóan fiatalos, bájos és nagy nevettető Nyertes Zsuzsa. Szombaton a várszínpadon láthatja őt a közönség a II. Nyári Szabadtéri Fesztivál keretében, a Régi pesti kabaré előadáson.

 

– Magas állami kitüntetésben részesült, 2009-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét adományozták önnek. Mivel érdemelte ki?

– Nem kötődik egy konkrét munkához, akkoriban múltam el ötven éves, a pályán pedig huszonöt éve voltam jelen, ezeknek az évszámoknak kapcsán gondolhattak rám, illetve ismerték el eddigi munkámat. Az akkori köztársasági elnök úr a következőket írta az oklevélre: „A közönségnek a felhőtlen szórakoztatásáért, a színvonalas színpadi és filmes alakításokért”.

Lelki kitárulkozás

– Több kollégájához hasonlóan nem elégszik meg a színpad nyújtotta térrel, lelki kitárulkozásait strófákba szabja. Verseket ír, viszont keveset. Eddig egyetlen kötet árulkodik minderről.

 – Tizedik születésnapomra nagymamámtól kaptam egy piros naplót, abba írtam az én kis gondolataimat. Verset akkor írok, ha nagyon magasan szárnyalok, vagy amikor összeborul körülöttem minden. Szóval csak kivételes alkalmakkor, nagy lelki kényszer alatt ülök papír elé. Most perpillanat a fellegekben lubickolok, a lányomat nagyon magas pontszámmal felvették a Corvinus Egyetemre, de ebből még nem fog vers születni.

– Nagyon hűséges típusnak tűnik, legalábbis szakmai téren, hisz pályája kezdete óta a Vidám Színpad tagja.

– Nem is értem magam, hisz Nyilas jegyben született, szabadságszerető vagyok. Ennek ellenére úgy a pályámon, mint a magánéletemben a hűség jellemző rám. Negyven éve vagyunk együtt a párommal.

– A színészet és a versírás mellett saját szépségszalont is üzemeltet, miközben divatbemutatókon is feltűnik. Nem hinném, hogy anyagi megfontolásból foglalkozik szépségápolással.

– Valóban nem, ezt saját magam és nőtársaim karbantartására működtetem. Fontosnak tartom, hogy ízlésesen öltözve, ápoltan forogjunk a környezetünkben. És nekem, mint színésznek, kutya kötelességem példát mutatnom ebben is. Az is sokat elárul, hogy koromnál sokkal fiatalabb szerepeket kapok, de ehhez megfelelő belső habitus és külső ápoltság kell. Az ilyen belső erő a neveltetésemből is ered, vallásos meggyőződésem sokat segít.

Pikáns komikum

– Kérem, adjon egy kis felvezetőt a vasárnapi előadáshoz, milyen szerepekben láthatjuk majd?

 – Mivel egyedüli női szereplője vagyok a Régi pesti kabarénak, így szinte mindegyik jelenetben kaptam feladatot. Kettőt kiemelnék, az egyik A szenesember, a másik pedig a Rézrúd. Mindkettőben Harsányi Gabival játszom, a félreértésekre alapozó pikáns komikum a legtöbbször fetrengésig nevetteti a közönséget. Bízom benne, hogy Nagyváradon sem lesz ez másként.

– Visszatekintve eddigi pályafutására Nyertes Zsuzsa „nyertesnek” érzi-e magát?

– Sem a magánéletemen, sem pedig a művészi pályámon nem változtatnék, akkor sem, ha megtehetném. Ez így szép, így kerek. Ha a következő évtizedek is így alakulnak, akkor nagyon hálás leszek a Jóistennek.

D. Mészáros Elek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!