ERDON Helyi hírek

2016.06.23. 13:20

Nyári színielőadások a várban

Idén nyáron ismét Váradra érkezik a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az immár hatodik alkalommal megrendezett nagyváradi Nyári Színházi esték keretén belül.

Idén nyáron ismét Váradra érkezik a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az immár hatodik alkalommal megrendezett nagyváradi Nyári Színházi esték keretén belül.

A Nagyváradi Magyar Diákszövetség, az RMDSZ és a nyíregyházi Mandala Dalszínház szervezésében megrendezett eseménysorozat változatos előadásokkal, közkedvelt magyarországi színészekkel és kiváló hangulattal várja július és augusztus hónapokban a színházbarátokat. A nyári színházi előadások a hagyományokhoz híven a várszínházban lesznek megtartva, ahol olyan neves színészek lépnek színpadra, a teljesség igénye nélkül, mint Kern András, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Harsányi Gábor, Varga Miklós, Détár Enikő.

Az elmúlt évadok sikerei nyomán idén az eddig hét előadás helyett a szervezők idén kilenc előadással várják a közönséget. Az első előadásra július 6-án, szerdán 21 órától kerül sor, ekkor a Vígszínház produkciójában, A kellékes című egyszemélyes darabban Kern András látható. Július 9-én, szombaton 21 órától Kálmán Imre Marica grófnő című operett, míg július 15-én, pénteken 21 órától a Nemzeti Színház jóvoltából zenés találkozásra kerül sor Bodrogi Gyulával és Voith Ágival. A következő előadásra július 21-én, csütörtökön 21 órától kerül sor, ekkor Rejtősködők, avagy a négy piros dugóhúzó címmel Rejtő Jenő műveiből készült kétrészes bohózat szabadtéri bemutatója lesz.

Jegyek és bérletek

Július 27-én, szerdán 21 órától a Turay Ida Színház vendégjátékát tekintheti meg a közönség, Nagyváradon a Hello, Dolly! című musical bemutatóján. Augusztus 7-én, vasárnap 21 órától a Nejem a neten című vígjátékot mutatják be, augusztus 14-én, vasárnap, 21 órától pedig Lukács Sándor Az elűzött álom című önálló estjével mutatkozik be a publikumnak. Augusztus 20-én, szombaton 17 órától a Mandala Dalszínház a Lúdas Matyi című zenés játékot hozza el Váradra, augusztus 26-án, pénteken 21 órától pedig az István, a király című rockopera slágerei csendülnek fel, Varga Miklóssal és Kalapács Józseffel. Az előadásokra a szervezők már megkezdték a bérletek és jegyek árusítását az RMDSZ Independentei (Kossuth) utcai székházában, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Sas Palota 2-4. szám alatti székhelyén, illetve a Gekko klubban a T. Vladimirescu utca 40. szám alatt. Jegyeket 16 és 20 lejes áron, míg az összes előadásra érvényes bérletet 99 lejes áron vásárolhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!