ERDON Helyi hírek

2017.06.20. 14:51

Nyári iskola az Ady líceumban

Ezen héten naponta 9-13 óra között Otilia Hercuţ tanárnő fő szervezésében nyári tábornak biztosít otthont a nagyváradi Ady Endre Líceum, melyen 20, a tanintézménybe járó ötödikes diák vesz részt.

Ezen héten naponta 9-13 óra között Otilia Hercuţ tanárnő fő szervezésében nyári tábornak biztosít otthont a nagyváradi Ady Endre Líceum, melyen 20, a tanintézménybe járó ötödikes diák vesz részt.A cél a román nyelv jobb és hatékonyabb elsajátítása, kifejezéseknek a megismerése, a szókincs bővítése, együttműködési és egyéb szociális készségek fejlesztése, az idővel való gazdálkodás megtanulása stb. Didaktikai szempontból integrált tevékenységek zajlanak, ami azt jelenti, hogy egy-egy témát több oldalról közelítenek meg. Hétfőn például a tükörre, mint motívumra fókuszáltak, hogy ez miként jelenik meg a fizikában, az optikában, az irodalomban, a művészetben. Ugyanígy egy másik napon a virágok, és a természet szeretetére koncentrálnak (biológiai és földrajzi stb. kitekintésben), egy meghívott segítségével ikebanát készítenek, és énekeket is tanulnak. A foglalkozásokon adys önkéntesek is besegítenek, a tanári csapat névsora pedig a következő: Vad Márta igazgatónő, Puskás Ágnes, Fazekas Csilla, dr. Ambrus Attila, Cseke Sándor, Năndrean Enikő, Ardelean Klementina, Bogdán Károly, Czirják Enikő és Buna Boglárka, valamint Pető Mónika titkárnő.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!