ERDON Helyi hírek

2014.11.04. 13:14

Nonstop patikák Váradon

Amint Eugenia Hamzatól, a Bihar megyei Gyógyszerészkamara alelnökétől megtudtuk, jelenleg kilenc éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertár működik a megyében, mindahány Nagyváradon.

Amint Eugenia Hamzatól, a Bihar megyei Gyógyszerészkamara alelnökétől megtudtuk, jelenleg kilenc éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertár működik a megyében, mindahány Nagyváradon.Úgy tűnik, falvakban, kisebb városokban nem éri meg ilyeneket működtetni, ugyanis az előírások szerint nonstop nyitva tartás esetén legalább négy gyógyszerészt kell alkalmazni, s ott nincs akkora forgalom, hogy ez kifizetődő legyen. Sőt, Nagyváradon sem minden esetben kifizetődő az éjjel-nappal nyitva tartás, legalábbis erre utal az, hogy az utóbbi időben két patika is lemondott erről az órarendről.

Nálunk amúgy az éjjeli órákban sem számolnak fel pluszt díjat, mint például Franciaországban, ahol a sürgősségi díjszabás 100 euró, mondta a gyógyszerész. Viszont azt ajánlják, hogy a krónikus betegek inkább nap közben váltsák ki gyógyszereiket, ugyanis a késői időpontokban a sürgős esetek élveznek előnyt.

Az éjjel-nappal nyitva tartó patikák pedig a következők: Concordia (Bukarest tér 2-4 sz.), Sanifarm 58 (Fő utca 33 sz.), Sanifarm 68 (Apostol Andrei utca 59 sz.), Farmimpex (Fő utca 26 sz.), Fontana (Transilvaniei utca 16 sz.), Medifarm (Ialomiței utca 1. sz.), Suflet (Tudor Vladimirescu utca 4 sz.), Farmacia Tuturor (Dacia sugárút 104 sz.) és Procardia (Libertății tér 4 sz.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!