ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 14:59

Nincs gyógyszerkrízis Nagykárolyban

<p>Nagykároly - Minden hónap elején kígyózó sorokra lehetünk figyelmesek egyes nagykárolyi gyógyszertárak előtt. A látvány nem specifikusan nagykárolyi jelenség, országos szinten jellemző.</p>

Mivel több helyen panaszkodnak a betegek az örökös gyógyszerhiányra, megkérdeztük az egyik nagykárolyi gyógyszertár képviselőjét, Hágó Áront arról, hogy beszélhetünk-e gyógyszerhiányról a városban. „Konkrét értelemben véve nincs krízis a gyógyszerek tekintetében Nagykárolyban. A több napig tartó sorbanállás akkor jelent igazi problémát, ha egy gyógyszertár nem rendelkezik megfelelő gyógyszerkerettel az igények kielégítéséhez.” – mondta Hágó. Ez abban az esetben merül fel, ha egy berendelt készítményből valaki egy havi adag helyett mondjuk három hónapra előre kiíratja magának. Olyan gyógyszerekből, amelyeket nehéz beszerezni, ez komoly problémát jelenthet. De utólag, egy-két hetes késéssel lehet ezt a hiányt pótolni, főleg ha a gyógyszertár működtetői is komolyan veszik ezt a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!