ERDON Helyi hírek

2015.09.29. 14:46

Nem fizetnek kártérítést a Selina cégnek

Egyetértésben zajlott a Bihar megyei tanács keddi ülése. Egyebek mellett a költségvetés kiegészítésről, valamint a régi poliklinika épületének felújításáról szavaztak a tanácsosok.

Egyetértésben zajlott a Bihar megyei tanács keddi ülése. Egyebek mellett a költségvetés kiegészítésről, valamint a régi poliklinika épületének felújításáról szavaztak a tanácsosok.

Egyhangúan szavazták meg a megye költségvetés kiegészítését a keddi ülésen. Legnagyobbrészt a jövedelemadókból származik az a közel 6,2 millió lej, amennyivel kiegészült az összeg, ebből egyebek mellett több mint 800 ezer lejt szánnak a speciális oktatásra, a hulladékok begyűjtésére és kezelésére további 200 ezer lej jut, utak és hidak építésére további ötmillió lej, lakossági védelemre pedig további 50 ezer lej. Módosult a Nagyváradi Reptér költségvetése is több mint egymillió lejjel.

Kisajátítás

Szintén egyetértésben szavazták meg a tanácsosok azt, hogy visszautasítják a Selina Kft.-nek a kártérítés kifizetésére vonatkozó kérelmét. Horia Carţiş, a tanács szóvivője elmondta, egy olyan területről van szó, melyet a Selinának vissza kell szolgáltatnia a tanácsnak, mivel nem tartotta be a megyei tanáccsal 2007-ben kötött szerződésben foglaltakat, azaz nem építette fel az ígért tömbházakat. Jelenleg folyamatban van a per az említett területekre vonatkozóan, de mivel az Armatei Române utca környékén korszerűsítési munkálatok zajlanak, a Helyi Tanács kisajátított egy közel ötszáz négyzetméteres parcellát. Egyúttal megállapított egy 236.160 lejes kártérítést is, melyet letétbe helyezett, ugyanis a törvény szerint az összeg nem fizethető ki addig, amíg az érintett terület tulajdonjoga nincs tisztázva.

Kártérítés

Azt is egyetértésben szavazták meg, hogy nem szolgáltatják vissza a tulajdonosnak annak a Moszkva utcai épületnek egy részét, mely a Nagyváradi Filharmóniának ad otthont. Megyei érdekeltségű ingatlanról lévén szó, ebben az esetben a kártérítés kifizetése a kézenfekvő megoldás, mondta a megyei tanács szóvivője. Megszavazták továbbá, hogy elkezdik a Fő utca 35. sz. alatti volt poliklinika épületének felújítását, illetve hogy Érmihályfalván megalakul a magyar tannyelvű Speciális Oktatási Központ, mely több tanintézet magyar nyelvű kisegítő osztályát gyűjti majd egybe. Mint eldőlt, Forró László RMDSZ-es tanácsos képviseli majd a tanácsot a központ vezető testületében. Szintén szavazás nyomán dőlt el, hogy a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi főigazgatóság vezetőtanácsában Valentina Butişcă lemondása nyomán Maghiar Călin PSD –párti tanácsos képviselje a testületet harmadmagával. Szintén e lemondás nyomán szükségessé vált a Területi Közrendfenntartó Hatóság (ATOP) tagjainak kiegészítése, erre a tisztségre Ioan Mang PSD-párti tanácsost választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!