ERDON Helyi hírek

2010.02.03. 16:46

Nagyvárad vendége lesz Demény Balázs

<p>Nagyvárad – Demény Balázs fiatal zongoraművész lép fel február 19-én, pénteken 18 órai kezdettel a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.</p>

Nem első alkalommal lép fel a nagyváradi közönség előtt Demény Balázs. Tavaly a Nagyváradi Filharmónia zenekarával is debütált, Liszt Haláltáncát játszotta. Demény Balázs 1989-ben született Kolozsváron. Zongoratanulmányait Buzás Pál növendékeként szülővárosában kezdte. 2004-ben sikeresen felvételizett a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba, Eckhardt Gábor zongoraosztályába. 2006-ban II. díjat nyert a budapesti Ferenczy György nemzetközi Chopin zongoraversenyen. Azóta számos szólóesten lépett fel Budapesten, Veszprémben, Bukarestben, Nagyváradon, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen és további erdélyi városokban, koncertezett a szatmárnémeti és nagyváradi filharmóniák szimfonikusaival, valamint tavaly novemberben sikeres szólóesteket tartott Brüsszelben és Párizsban is. A február 19-én, pénteken megrendezendő zongoraest műsora már önmagában is impozáns (két nagylélegzetű zongoraszonáta is szerepel a programban):Beethoven: Waldstein-szonáta (C-dúr, op. 53), Debussy: Reflets dans l eau (No. 1 az Images I. kötetből), Mouvement (No. 3 az Imgaes I. kötetből) Liszt: h-moll szonáta. A koncert támogatója a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!