ERDON Helyi hírek

2018.02.12. 10:02

Nagyvárad logója: 47 ezer lejt érő ötlet

A nagyváradi önkormányzat ötletversenyt hirdet a város logójának megtervezésére. A cél ezzel is a turizmus népszerűsítése. A győztes terv bruttó 47 ezer lejes pályadíjban részesül.

A nagyváradi önkormányzat ötletversenyt hirdet a város logójának megtervezésére. A cél ezzel is a turizmus népszerűsítése. A győztes terv bruttó 47 ezer lejes pályadíjban részesül.

Az ötletverseny részleteiről az azt lebonyolító Nagyvárad és Környéke Turisztikai Egyesület (APTOR) vezetője, Mihai Jurca számolt be pénteken a sajtó képviselőinek. A nagyváradi polgármesteri hivatal keretében működő APTOR ezzel az ötletversennyel a városvezetésnek azt a szándékát kívánja kifejezni, hogy Nagyvárad egyre inkább a turizmusra kíván koncentrálni, ezért a turisztikai infrastruktúra, valamint az építészeti értékek felújítása után most elérkezettnek látták az időt arra, hogy egy logót is terveztetnek annak reményében, hogy egy megjegyezhető vizuális elem könnyebben felhívja majd a turisták figyelmét Nagyváradra.

Tudnivalók

A logótervezés versenyét pénteken hirdették meg, és az érdekeltek március 11-én 11 óráig nyújtatják be ötleteiket. A jelentkezőknek ki kell tölteniük a jelentkezési formanyomtatványt, saját felelősségre történő nyilatkozatot kell tenniük többek között arról, hogy a benyújtott terv saját szellemi termék, illetve magát a grafikát kell benyújtaniuk. Az ötletversenyen romániai és külföldi magán- vagy jogi személyek is részt vehetnek. A javaslatokat a propuneri@brandoradea.ro e-mail címre vagy postai úton az APTOR székhelyére lehet elküldeni az említett határidő lejártáig, illetve személyesen is be lehet nyújtani a városházán munkanapokon 08–16 órák között. A jelentkezési tudnivalók részletesen megtalálhatók a www.brandoradea.ro honlapon. A győztes pályamunka tervezőjétől a szervezők további dokumentációt fognak kérni. Az ötletverseny pályadíja bruttó 47 ezer lej, mintegy 10 ezer eurónak megfelelő összeg.

Zsűri

Mihai Jurca elmondta, hogy a logóterveket elbíráló zsűri, melynek ő is a tagja lesz, hét személyből fog állni: Costel Babus, a Digi24 televízió dizájn osztályának a koordinátora, akit Florin Nemeș, az RCS&RDS vállalat országos marketingigazgatója fog asszisztálni, továbbá Diana Bora, a Lotus Center marketing igazgatója, Sorin Brad, a Nagyváradi Egyetem Vizuális Művészetek Karának professzora, Nadia Ionescu, a Ramada Nagyvárad marketing és eladási igazgatója, Cătălin Popa, a Nagyvárad Közösségi Alapítvány nevű civil szervezet vezetője, valamint Mircea Chirilă, a Bihoreanul hetilap igazgatója. Arra a kérdésünkre, hogy milyen szempontok alapján választották be a zsűribe a két utóbb említett személyt, Mihai Jurca kifejtette, szükségesnek ítélték meg azt, hogy egy helyi sajtótermék is képviseltesse magát a zsűriben, és az is szempont volt, hogy Mircea Chirilă történész, míg Cătălin Popa a legnagyobb helyi civil szervezet vezetője, mely számos sikeres akciót, tevékenységet szervezett már Nagyváradon. A továbbiakban Jurca elmondta, hogy a határidő lejárta után a zsűri tizenöt nap alatt bírálja el az ötleteket, ez az időintervallum további tizenöt nappal meghosszabbítható, amennyiben nagyon sok ötlet érkezik be. Mint mondta, a győztes pályamunkáról egyhangúlag dönt majd a zsűri, de a szervezők azzal is számolnak, hogy egyetlen olyan javaslat sem lesz, amit elfogadhatnak, ezesetben értelemszerűen a pályadíjat sem osztják majd ki.

Milyen legyen?

Mint azt Mihai Jurca a sajtótájékoztatón kifejtette, a város olyan képet kíván kialakítani magáról, hogy annak hatására egyre több közép- és nagyvállalkozó, illetve egyre több turista érkezzen a városba, ezért azt kell sugallni, hogy Nagyváradon nyugodt gazdasági és társadalmi közeg fogadja a kikapcsolódni, illetve a befektetni vágyókat, tovább azt üzeni, hogy a város együttműködő, multikulturális, dinamikus, igazi európai város komoly történelmi gyökerekkel, ahol különleges kikapcsolódási lehetőségek vannak. Mihai Jurca a város brandjét úgy írta le, mint maszkulin, kezdeményező, nyitott az újításokra, szorgalmas, civilizált, pozitív beállítottságú, csapatszellem és a megoldásmegoldás jellemzi, modern, de mély gyökerű, valódi összekötő elem a fiatal, újító, innovatív és az érett, konzervatív, hagyománytisztelő nemzedék között. Jurca kijelentette, hogy a logónak a fentebb említett jellemzőket kell sugallnia, és a zsűri nem fogad el semmilyen vallási, etnikai célzatú, vagy más ideológiai üzenetet hordozó logótervet sem.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!