ERDON Helyi hírek

2019.06.14. 11:05

Nagyvárad krónikája

A Várad Kulturális Folyóirat, a Varadinum Kulturális Alapítvány és a Holnap Kulturális Egyesület tisztelettel meghívja Kormányos László Nagyvárad krónikája című kötetének bemutatójára 2019. június 20-án, csütörtökön 17 órára a nagyváradi Városháza dísztermébe.

A Várad Kulturális Folyóirat, a Varadinum Kulturális Alapítvány és a Holnap Kulturális Egyesület tisztelettel meghívja Kormányos László Nagyvárad krónikája című kötetének bemutatójára 2019. június 20-án, csütörtökön 17 órára a nagyváradi Városháza dísztermébe.A maga nemében egyedi, 850 oldalon több mint kétezer képpel illusztrált mű a kezdetektől napjainkig foglalja össze kronologikus sorrendben az elérhető források alapján Nagyvárad történetét. A közel egy évtizeden át készült mű kiadása mind méreteit, mind a közreműködők számát és sok egyéb szempontot figyelembe véve minden idők egyik legfontosabb váradi könyves vállalkozása. A Krónika lapjain kirajzolódnak a város történetének legfontosabb, sorsfordító eseményei, a meghatározó személyiségek a politika, az egyház, a kultúra világából, továbbá az egyes korszakok társadalmának világa, háborús és békés időszakok, ünnepek és hétköznapok. A kötet ünnepélyes bemutatójára, melyen közreműködik Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!