ERDON Helyi hírek

2017.08.21. 14:55

Múzeumi tárgyak költöztetése

Miután körülbelül egy évtizedig stagnált a váradi Körösvidéki Múzeum közgyűjteményének átköltöztetése az új székhelyre, a következő hetekben aláírják a javak transzferének szerződését.

Miután körülbelül egy évtizedig stagnált a váradi Körösvidéki Múzeum közgyűjteményének átköltöztetése az új székhelyre, a következő hetekben aláírják a javak transzferének szerződését.

Ezekben a napokban a közbeszerzések elektronikus honlapján (SEAP) megjelenik a tenderfüzet, a szolgáltatások értékét 3.031.950 lejre becsülik. A közúti szállítás a speciális körülményeknek megfelelően fog történni, „faltól falig”, az átköltöztetett múzeumi tárgyak a néprajzi, a szépművészeti, a történelmi, a természettudományi és a régészeti osztályokhoz tartóznak. A pályázatkiírásban olyan szakszolgáltatások is szerepelnek, mint be- és kicsomagolás, rakodás, valamint a tárgyak őrző-védelme a szállítás egész ideje alatt.

Ugyanakkor Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke találkozni fog Böcskei László váradi római katolikus megyés püspökkel, hogy az utolsó részleteit is megtárgyalják a költöztetésnek, illetve a régi székhely, eredetileg és a visszaszolgáltatásnak köszönhetően jelenleg is püspöki palota helyiségeinek a felszabadítását.

A tervek szerint a kimondottani költöztetésre az év utolsó harmadában kerülhet sor, ameddig lezárul az új székhelynek speciális bútorzattal való dotálásának projektje. Októberben pedig elkezdődhet a püspöki palota restaurálása, hiszen a püspökség sikerrel pályázott erre a célra.

Az új múzeumi székhely jelenleg részlegesen látogatható, időszakos és tematikus kiállításokat lehet megtekinteni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!