ERDON Helyi hírek

2018.02.12. 13:59

Musical és operett est lesz

Február 16-án, pénteken 19 órától a kolozsvári Operettissimo Együttes lép fel a váradi Állami Filharmóniában. Jegyek ára 25/35 lej, ezeket a filharmónia jegypénztáránál lehet vásárolni.

Február 16-án, pénteken 19 órától a kolozsvári Operettissimo Együttes lép fel a váradi Állami Filharmóniában. Jegyek ára 25/35 lej, ezeket a filharmónia jegypénztáránál lehet vásárolni.

Felcsendülnek részletek olyan közismert darabokból, mint például a Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Az operaház fantomja, A szépség és a szörnyeteg, Hegedűs a háztetőn, Mágnás Miska. További információk: 0728-078-721, www.operettissimo.ro.

Jogosan kérdezhetjük -Miért is olyan sikeres az operett? Kirobbanó sikerét három sajátosságának köszönhette. Elsősorban a friss, szellemes-dallamos zenének, amely befogadta az opera szép szólóit, duettjeit, kvartettjeit, kórusait, de kerülte, sőt gúnyolta a fellengzős pátoszt, a mesterkélt drámaiságot. Népszerűségét fokozta a tánczene és a folklorisztikus motívumok beépítése. Másodszor, széles tömegeket vonzott a fordulatos történet, amely a vágyálmokat elégítette ki, s többé-kevésbé a népi igazságérzetet, miként a népmese. Az operett hatását növelte harmadik erénye: a látványossága, a csillogó kosztümök és a művészi táncok.

Az Operettissimo, név szerint Székely Zsejke, Fülöp Gergely Tímea, Rigmányi István, Plesa Róbert énekművészek, Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész, illetve Kolcsár Péter zongoraművész mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a három jellegzetességét e műfajnak, a legmagasabb művészi szinten tolmácsolja.

Újdonság

Újdonságnak számít az együttes életében a musical műfaj. Az Operettissimo együttes mindig is szerette a kihívásokat, ezert az elmúlt nyolc évben felvállalta olyan ismert és kevésbé ismert számok élő tolmácsolását, melyre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ez nagy munkával illetve kockázattal járt, a kottaanyag beszerzésétől a megfelelő előadási forma megtalálásáig, a koreográfiák elkészítésén keresztül, de mindez megérte, mivel a közönség lelkesedése egyre nagyobb volt az újdonságok iránt, és már elvárásként jelezték, hogy azért is jönnek előadásaikra, mivel kíváncsiak, hogy milyen újdonságokkal lepik meg őket. Remélik, hogy a musical műfaj felvállalásával is újdonságot hoznak közönségüknek, mely ugyanúgy megszereti ezt is mint a hungarikumnak minősített operettet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!