ERDON Helyi hírek

2012.03.26. 14:05

Munkácsi Dóra zongoraestje

Zongoraest lesz március 27-én, kedden 18 órakor a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében Munkácsi Dóra előadásában.

Zongoraest lesz március 27-én, kedden 18 órakor a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében Munkácsi Dóra előadásában.

 

 

Műsor: Liszt Ferenc – A Villa d’Este szökőkútjai – a Zarándokévek III. kötetéből (S.163, no. 4); Debussy – Images – I. sorozat; Liszt – Fantázia és fúga a B-A-C-H motívumra (S.529); Bartók Béla – Gyermekeknek – válogatás; Bartók – Szvit, op. 14; Bartók – Szabadban.

 

Munkácsi Dóra 1986-ban született Nagyváradon és itt is kezdte el zongoratanulmányait Jámbor Fekete Erzsébet tanárnő irányításával. 2011-ben a Kolozsvári Zeneakadémia magiszteri szakán végzett, ahol Adriana Bera osztályának hallgatója volt. Számos előadói verseny díjazottja. 2010-ben Erasmus ösztöndíjban részesült, melynek keretében a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Réti Balázs osztályában. Aktívan koncertezik idehaza (egyebek mellett fellépett a nagyváradi és kolozsvári filharmóniák zenekarával) és külföldön is (Bécs, Salzburg, London, Debrecen, Budapest), nemcsak szólóban, de különféle kamaraegyüttesekben is. Repertoárja számos stíluskorszakot felölel, a barokktól a kortárs zongorairodalomig. Az eddig előadott versenyművek közül megemlítjük Beethoven 1.- és 3.-, Mozart 21.-, illetve Grieg a-moll zongoraversenyét, melyeket Romeo Rîmbu, Flórián Gergely, Cristian Sandu, Matei Pop és Nicolae Moldoveanu karmesterekkel adott elő. Jegyek a zongoraestre a filharmónia székhelyén válthatók (Moscovei utca 5. szám).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!