ERDON Helyi hírek

2013.10.27. 14:28

Multikulturális gólyabál a Lorántffyban

Hat ország kultúráját elevenítették fel a nagyváradi lorántffys gólyák az idei Multikulturális Gólyabálon, amelyet az iskola dísztermében tartottak meg október 24-én. A nyertes idén Kökövics Anett és Debreczeni Ákos lett, a versenyt a X. A és B. osztályok szervezték.

Hat ország kultúráját elevenítették fel a nagyváradi lorántffys gólyák az idei Multikulturális Gólyabálon, amelyet az iskola dísztermében tartottak meg október 24-én. A nyertes idén Kökövics Anett és Debreczeni Ákos lett, a versenyt a X. A és B. osztályok szervezték.

Az elmúlt csütörtökön tartották meg a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium gólyabálját, mely idén is ötletesre sikerült, érdekes és szórakoztató próbákkal. A Multikulturális Gólyabál címe is utal az est témájára, hiszen a IX. A és IX. B osztályok diákjaiból álló hat gólyapárnak egy-egy országot kellett képviselniük. Az első próba során az országok jellegzetes viseletét mutatták be. Az első gólyapár, Csűry Anikó és Papp Márk India színeiben érkeztek, Togyer Alexandra és Vincze Roland Japánt képviselték, Mexikót Szabó Evelin és Kulcsár Valentin, Buşca Szilágyi Eszter és Tóth Budai Dávid Nigéria színeiben vonultak fel, Oroszországot képviselte Kökövics Anett és Debreczeni Ákos, míg Nagy Aletta és Illés Tamás Skóciát. Az ötletes jelmezekbe bújt gólyák a közönségben helyet foglaló társaikkal együtt a bemutatkozást követően tették le a gólyaesküt.

Ötletes feladatok

Második feladatként a gólyák ideiglenes országaik jellegzetes dalaira kellett bemutassák tánctudásukat. Előnyben voltak azok a párok, akik utánanéztek ennek is, és ismerték az adott ország jellegzetes táncait. A harmadik feladat is igen ötletes volt, hiszen a gólyapárok a hat felsorolt országban készült filmeket kellett szinkronizálják magyarra, és minél viccesebben oldották meg a feladatot, annál több pontot kaptak. A következő próba során a gólyapároknak három, a képviselt országgal vagy az iskolával kapcsolatos kérdésre kellett felelniük. Az ötödik próba során a gólyafiúknak egy választott hangszer segítségével, megadott szavak alapján írt dallal kellett szerenádot adniuk párjaiknak, míg a hatodik feladat keretében összekevert puzzle darabokból kellett kiválogassák a párok a számunkra megfelelő kirakósokat és azt egy képpé összerakniuk. A puzzle darabkák arra az egységre utaltak, amelyet az iskola képvisel, hiszen a gólyapárok tagjai különböző osztályokból voltak, mégis együttes erővel próbálták a legjobb eredményeket elérni.

Nyertesek

Az utolsó próba során a lányok kellett bebizonyítsák, hogy még bekötött szemmel is meg tudják etetni gólyapárjaikat pudinggal. Az utolsó próbát követően, míg a hattagú zsűri (Szabó Zsuzsanna igazgatónő, Kovács Klára aligazgatónő, Kövendi István iskolalelkész, Schwartz István fizikatanár és a tavalyi győztesek, Kelemen Henrietta és Zagyva Sándor) meghozta a döntést, tombolahúzásra és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Tánckörének bemutatójára került sor, ami után kihirdették a 2013-as gólyabál győzteseit: első lett Kökövics Anett és Debreczeni Ákos, második Nagy Aletta és Illés Tamás, harmadik pedig a Csűry Anikó és Papp Márk gólyapár. Az idei gólyabált a X. A és B. osztályok szervezték Bán Imola és Faragó Enikő osztályfőnökök vezetésével. Idén is számos támogatója volt a gólyabálnak: a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és Csűry István püspök, Tőkés László EP képviselő, a Szigligeti Színház, valamint különböző cégek és magánszemélyek.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!