ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 18:36

Mindenki felelőssége

<p>Szatmár megye - Országos kampány indult a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémák megoldására.</p>

Az Országos Környezetvédelmi Ügynökség kezdeményezésére március 19-én nagyszabású országos kampány indult a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémákhelyi közösségek szintjén való népszerűsítésére azzal a céllal, hogy a közösségek minden szereplőjét bevonják az egyre súlyosabb gond megoldásába. Az egy hónapig tartó kampány keretében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség számos tevékenységet szervez, együttműködve a prefektusi hivatallal, megyei tanáccsal, önkormányzatokkal, a szatmárnémeti ökoiskolákkal és-óvodákkal.

Hulladékgazdálkodás Szatmár megyében” címmel előadások hangzanak majd el Szatmárnémeti, Tasnád, Avasfelsőfalu, Sárköz, Túrterebes, és Nagykolcs polgármesteri hivatalaiban, ahol bemutatják a megyei hulladékgazdálkodási tervet, valamint az ezzel kapcsolatos projektek jelenlegi stádiumát. Ezzel egy időben a környezetvédelmi ügynökség szakemberei a hulladékok szelektív gyűjtéséről és értékesítéséről tartanak előadásokat szatmárnémeti ökoiskolákban, az ifjú generációk környezettudatos nevelése céljából. A Madarak Világnapja alkalmából pedig a Román Madártani Egyesülettel közösen nevelő tevékenységeket szerveznek iskolások számára a szatmárnémeti Kossuth-kertben.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!