ERDON Helyi hírek

2012.07.04. 15:20

Mindenki a maga portája előtt

Bihar megye - A hőségriadó esetén alkalmazandó intézkedések részeként Érmihályfalván is locsolják a főbb utcákat reggelenként. A lakosoktól elvárják, hogy tartsák rendben portájuk elejét.

Bihar megye - A hőségriadó esetén alkalmazandó intézkedések részeként Érmihályfalván is locsolják a főbb utcákat reggelenként. A lakosoktól elvárják, hogy tartsák rendben portájuk elejét.

 

Bihar megye is egyike azoknak a megyéknek, melyekre a narancssárga kód érvénes, vagyis hőségriadó van, napokig 37-38 Celsius-fokos hőmérsékletre lehet számítani. A Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU) minden elöljáróságra eljuttatja az ilyen esetben érvényes teendők listáját, de az interneten is folyamatosan követik a meteorológiai előrejelzéseket, tudtuk meg Karsai Attilától, Érmihályfalva alpolgármesterétől. Ennek megfelelően reggelente locsolással frissítik fel a város központját, és a fő útvonalakat. Természetesen az lenne az ideális, ha minden utcára eljutnának, de ahhoz sem géppark, sem személyzet nem áll rendelkezésre, tette hozzá az elöljáró.

Felhívás

Bár még csak nagyjából egy hete van hivatalban, az alpolgármester máris a háztartásokba írásban eljuttatandó felhívást intézett a lakosokhoz. Ebben felhívja a figyelmet arra, hogy a Helyi Tanács 2005/65. számú határozata alapján magán és jogi személyek egyaránt kötelesek a házaik, cégeik előtti járdát tisztán tartani, és kánikulai napokon locsolni. Ugyancsak kötelező a porták előtti árkokat tisztán- és karbantartani. Ezek elmulasztása magánszemélyeknél 50-150, jogiaknál 100-500 lejes bírságot eredményezhet. Ne várja el senki, hogy saját portája előtt az elöljáróság alkalmazottai tegyenek rendet, seperjék a járdát, ezt mindenki megteheti, segítve az elöljáróság dolgát, nem utolsó sorban pedig megbecsülve önmagát is, fogalmazott Karsai Attila. Kifejtette: a büntetés nem cél, de élni fognak vele, ha szükséges.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!