ERDON Helyi hírek

2011.11.10. 08:09

Minden nőtt, így a hatékonyság is

Augusztus 22-e óta több a vidéken elkövetett bűncselekmény, nő a bevetési idő és az üzemanyag-fogyasztás, a vezetők mégis hatékonynak minősítik.

 

A belügyi átszervezések következtében a rendőrség rendszere is átalakult, így augusztus 22-től kezdődően körzeti rendőrségek működnek. Szatmár megyében, az átszervezést követően az 59 rendőrőrs átalakult, így jelenleg 9 körzeti rendőrség (Szatmárnémeti, Kisgérce, Avasfelsőfalu, Sárközújlak, Szamosborhíd, Krasznabéltek, Tasnád, Mezőpetri, Nagykároly) és 3 rendőrőrs (Bogdánd, Hadad, Csaholy) működik, mondta a tegnap megtartott sajtótájékoztatón a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője, dr. Talos Constantin. Az elöljáró rámutatott, a körzeti rendőrség működése óta növekedett a vidéken elkövetett bűncselekmények száma, mely annak köszönhető, hogy a rendőrök 24 órából 24-et járőröznek, terepen vannak, így több szabálysértőt érnek tetten. A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség összesített adataiból kiderül, hogy 2011 szeptemberében 309 bűncselekmény történt, mely az elmúlt év hasonló időszakához képest 15,03 százalékos növekedést jelent, akkor ugyanis 268 szabálysértést regisztráltak a rend őrei vidéken. Októberben 306 bűncselekményt iktattak a rend őrei, ami 19 százalékkal több, mint az elmúlt év hasonló időszakában volt.

Nőtt az üzemanyag-fogyasztás

Talos elmondta, hogy júniusban a 9 körzeti rendőrséghez tartozó rendőrőrsök összesen 5795 liter üzemanyagot, míg októberben 8520 liter üzemanyagot használtak el. Az üzemanyag-fogyasztás növekedését előre meg lehetett jósolni, de azt nem, hogy milyen hatékonysággal működik majd a körzeti rendőrség, mondta az elöljáró, majd hozzáfűzte, lehet, hogy egyes esetekben 60 perc a bevetési idő, de a mostani rendszernek köszönhetően a lakosok jobban megbíznak a rendőrökben, és az állandó jelenlét következtében biztonságosabbá váltak a községek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!