ERDON Helyi hírek

2016.10.13. 17:40

Megvannak az írásbeli eredményei

Vad Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója teljesített legjobban az igazgatói és aligazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsga szerdai, írásbeli próbáján. Negyvenöten megbuktak.

Vad Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója teljesített legjobban az igazgatói és aligazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsga szerdai, írásbeli próbáján. Negyvenöten megbuktak.

Szerdán este közzétették a Bihar megyei Tanfelügyelőség honlapján az igazgatói és aligazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsga aznapi, írásbeli próbájának eredményeit. Mint arról már beszámoltunk, a vizsga eredményeit helyben számították ki és tudatták az érintettekkel.

Amint az eredményekből kiderül, az átmeneteli arány 81,93%, vagyis a 249 jelentkező közül 204-en átmentek, 45-en pedig nem érték el a minimális 35 pontot. A legjobban Vad Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója teljesített, aki 49,375 pontot ért el, s ugyanazt a pontszámot érte el Nicolae Şaitoş, a vércsorogi iskola igazgatója is.

Pontszámok

Jó szerepelt a többi, magyar tannyelvű iskola igazgatója, illetve aligazgatója is – például Zsiros Anikó, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium igazgatója 43,75, Zalder Éva Mária, a Szent László Római Katolikus Gimnázium igazgatója pedig 43,125 pontot ért el. Hochhauser Enkő, a Mihai Eminescu főgimnázium aligazgatója 42,5 pontot ért el.

A 45 jelentkező közül, aki nem érte el a minimális pontszámot, 38-an igazgatók – ők többek között a nagyváradi 52. sz. Óvoda, a 11. általános iskola, a nagyváradi Ioan Bococi, az élesdi Alexandru Roman és más, vidéki iskolák vezetői pozícióját foglalták el eddig.

Az aligazgatói tisztséget megpályázók közül, akinek nem sikerült a vizsgája, talán a legismertebb Daniel Negrean volt főtanfelügyelő, aki a Partenie Cosma Közgazdasági Kollégium aligazgatói tisztségét foglalta el mostanáig. Hasonló helyzetben vannak többek között a nagyváradi Dimitrie Cantemir, a Dacia, a Iosif Vulcan, valamint a 11. sz. Iskola, továbbá a sonkolyosi, szentmártoni, magyarcsékei általános iskolák, illetve az élesdi, barátkai, érmihályfalvi középiskolák eddigi aligazgatói.

Ugyancsak a tanfelügyelőség honlapján közzétették a kérdéseket is, melyekre a jelölteknek válaszolniuk kellett. Mint láttuk, a hatvan kérdés közül negyven egy egyszerű intelligenciateszt részét is képezhetné, ezek között találhatók olyanok, melyek során több ábra közül meg kellett találni azt, amelyik egyezik a megadott ábrával – de a feladatokat nehezíttte az, hogy ezek eltérő pozícióban voltak, s olyanok is, amelyek során például párhuzamot kellett vonni különböző tárgyak, jelenségek között. Az utolsó húsz kérdés során elméleti tudásukról adhattak számot e jelöltek – itt a kérdések többek között a hatékony menedzsment legfontosabb összetevőinek, különböző menedzseri modellek előnyeinek és hátrányainak megjelőlésére vonatkoztak.

Folytatódik

A versenyvizsga ezzel nem ért véget, azok a jelöltek, akik sikeresen vették az első próbát, október 17 és november 17 között állásinterjún vesznek részt a tanfelügyelőség, az adott iskola és az önkormányzat képviselőiből álló bizottság előtt. Amennyiben többen versenyeznek egy adott posztért, az kapja meg, aki a legmagasabb pontszámot éri el. Az Emanuil Gojdu, illetve a Mihai Eminescu középiskolák vezetői tisztségére például hárman-hárman pályáznak, s az írásbeli próbán mindannyian sikerrel estek túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!