ERDON Helyi hírek

2015.12.02. 13:27

Megújult a karácsonyi vásár

Új helyszínen, a nagyváradi várban szervezi meg az idén hagyományos karácsonyi vásárát az önkormányzat. Újdonságnak számít az is, hogy ezentúl hatékonyabban népszerűsítik az eseményt.

Új helyszínen, a nagyváradi várban szervezi meg az idén hagyományos karácsonyi vásárát az önkormányzat. Újdonságnak számít az is, hogy ezentúl hatékonyabban népszerűsítik az eseményt.

A részleteket Huszár István alpolgármester, Eduard Florea városmenedzser és Mircea Oaie rendezvényszervezési igazgató ismertették szerdán egy sajtótájékoztató keretében. Többek közt arra hívták fel a figyelmet: amellett, hogy egy új helyszínen, vagyis a restaurált várban szervezik meg december 4-31. között az eseményt (a szilveszteri szabadtéri buli is ott lesz megtartva), arra törekednek, hogy egy saját identitással ruházzák ezt fel. Ebből a koncepcióból kiindulva külön logót terveztettek, mely egyaránt tartalmaz a városra és a téli ünnepkörre jellemző szimbólumokat, és különféle marketingeszközökkel reklámozzák: például bögrékkel, plakátokkal, szóróanyagokkal stb.

Emellett december 24-ig minden nap délután kórusok, együttesek, helyi énekesek lépnek fel, s kézműves-foglalkozásokkal, alkotóműhelyekkel várják az érdeklődőket. Természetesen közélelmezési egységek is jelen lesznek, és az önkormányzat 30, egyenként 6 négyzetméter összfelületű faházikót bocsát a kereskedők rendelkezésére, ahol hagyományos élelmiszeripari termékeket, házi csokoládét, mézeskalácsot, tésztákat, karácsonyi díszeket, ajándéktárgyakat, képeslapokat, bort árusítanak majd. Egy óriás műfenyőt is felállítanak, és természetesen, aki szerencsés, a Télapóval is találkozhat majd a helyszínen.

A közel 100 ezer lejes költségvetésű vásárt már péntek déltől lehet látogatni, a hivatalos megnyitóra pedig ugyanaznap 17 órától kerül sor, éspedig fellép a Iului Maniu Görög katolikus Teológiai Líceum gyermekkórusa, akik Mikulásnak lesznek beöltözve.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!