ERDON Helyi hírek

2008.10.08. 12:33

Megkezdődött az influenza elleni védőoltás

<p>Bihar megye - A prefektusokkal és a megyei közegészségügyi hatóságok képviselőivel tartott videóértekezleten Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszter bejelentette az oltási kampány kezdetét.</p>

A keddi videóértekezleten jelen voltak a kórházak igazgatói is. Az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy október 8-án megkezdik az ingyenes influenzaellenes védőoltásokat a fertőzési kockázatnak kitett szmélyeknél, mint: az egészségügyi személyzet, krónikus betegségekben szenvedők, idős személyek stb. Az egészségügyi miniszter szerint az idén nincs szükség egy oltási program kidolgozására, mert már a kampány kezdete előtt beszerezték a teljes szükséges szérummennyiséget és ki is osztották a családorvosoknak. A veszélyztetett személyek beoltásának ütemtervét a családorvosoknak kell kidolgozniuk, a tolongást elkerülendő.
Az idei szérum három új vírustörzset tartalmaz. Eugen Nicolaescu azt ajánlotta, hogy oltassák be magukat azok az egészséges személyek is, akik nem tartoznak a veszélyeztetett kategóriába. Az influenzával, légzőszervi betegséggekkel és az ellenük való védekezéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak az Egészségügyi Minisztérim honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!