ERDON Helyi hírek

2017.03.12. 11:37

„Megbecsülni, tisztelni, szeretni…”

Meglepetésekkel teli nőnapi ünnepség zajlott pénteken a Csillagocska óvodában. Édesanyák, nagymamák, nagynénik voltak hivatalosak, ezúttal nem voltak jelen az óvodába járó gyerekek.

Meglepetésekkel teli nőnapi ünnepség zajlott pénteken a Csillagocska óvodában. Édesanyák, nagymamák, nagynénik voltak hivatalosak, ezúttal nem voltak jelen az óvodába járó gyerekek.

Már hagyomány, hogy a Csillagocska óvodában nőnap alkalmából sort kerítenek egy olyan zenés-táncos ünnepségre is, mely az óvodások nélkül zajlik. Így volt ez péntek délután is. Először dr. Pálfi József várad-réti református lelkész, a Csillagocska Alapítvány elnöke köszöntötte az egybegyűlteket – mint megjegyezte: kislány, nagylány, menyasszony, hölgy, asszony, kismama, anya, nagymama, dédnagymama – mindahány szerep a nőé, akit Isten segítőtársként teremtett, s akit megbecsülni, tisztelni, szeretni kell, s aki a maga helyén mindig a legnagyobb tiszteletet érdemli.

Sikeresen

Amint később bejelentette: igen nagy pályázatot sikerült megnyerniük, így megvalósulhat a terv, hogy jövő szeptemberre már bölcsődével is a szülők rendelkezésére állhatnak.

A Csillagocska zenekar nevében Benedek Árpád, az óvoda zenepedagógusa is köszöntötte a jelenlévő hölgyeket, majd Dimény Eszter adott elő egy kalotaszegi szerelmes dalt. Miközben a zenekar játszott, táncra perdültek azok a szülők is, akik el szoktak jönni az alapítvány által hetente megtartott néptánc összejövetelekre. A zene közepette néhány apuka behozta a meglepetés-tortát, melyet a Csillagocska alapítvány biztosított az ünnepségre.

Az ünnepség pszichológiai előadással következett: Wéber Csilla pszichológus a kivetítőn köszöntötte az egybegyűlteket; előadása során a gyereknevelés és a női szerep több aspektusát, nehézségeit taglalta, s jótanácsokkal látta el a jelenlévőket a helyes hozzáállással, s azzal kapcsolatban, hogy miként lehet egy nő sikeres és kreatív élete minden szerepében.

Újabb meglepetéssel folytatódott a műsor: kézműves foglalkozás kezdődött, melyen a résztvevők ötletes díszeket készíthettek, melyeket utóbb haza is vihettek.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!