ERDON Helyi hírek

2016.05.12. 09:02

Maximális teljesítményen a hőerőmű

Hétfő dél óta maximális teljesítményen üzemel az új nagyváradi hőerőmű. Egyelőre csak tesztelésekről van szó.

Hétfő dél óta maximális teljesítményen üzemel az új nagyváradi hőerőmű. Egyelőre csak tesztelésekről van szó.

Az új váradi gázturbinás hőerőmű hetvenkét órán át maximális teljesítményen üzemel. Stanel Necula, a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat megbízott vezetőjeszerkesztőségünknek elmondta: a tesztelést az erőmű építője végzi, a helyszínre a kivitelező munkatársain kívül senkit, így őt sem engedik be. Azt azonban hozzátette, hogy komplex tesztelési és ellenőrzési folyamatról van szó, és mivel nem kereskedelmi, hanem próbaüzemmódról van szó, ezért bármikor leállíthatják az erőművet, ha bármilyen probléma felmerül.

A maximális kapacitáson történő próbaüzemmód egyébként csütörtökről péntekre virradó éjszakán fog befejeződni. Ezalatt tesztidőszak alatt ellenőrzik a károsanyag-kibocsátás mértékét, a teljesítmény-paramétereket, és ezek eredményei ismeretében lehet majd elvégezni a szükséges beállításokat.

Amennyiben ez a tesztelés incidensek nélkül lezajlik, akkor a jövő héten megkezdődhet az erőmű elemenkénti átvétele – tette hozzá Maximális teljesítményen a hőerőmű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!