ERDON Helyi hírek

2007.05.01. 08:52

Maratoni nap az Adyban

<p>Nagyvárad - Nem elég a heti öt nap iskola és tanulás, az Ady Endre liceum diákjai és tanárai - ’98 óta mindíg - évente egy alkalommal maratoni napot szerveznek az iskolában, amikor a pedagógusok általában szakterületüktől eltérő órákat, bemutatókat tartanak, és noha nem írnak hiányzókat, a diákoktól zsúfoltak a tantermek</p>

Ez volt tapasztalható a szombati nap folyamán, azaz április 28-29-én szervezte meg a maratoni napot ezúttal a 11 A osztály és Koncz Brigitta, osztályfőnökük az Ady Endre liceum -ban. Tizenhat előadó tanár és lelkes diákok sürögtek-forogtak egész nap az iskolában, és akik a sok tudásátvételtől-átadástól elfáradtak, azokat az egyik osztályban berendezett büfé várta egy kis lazításra.

Éjfélkor a sportos kedvűek nagy lendülettel vetették bele magukat a maratoninak nevezett, de tájfutásra emlékeztető futóversenybe: a fiataloknak térképpel a kezükben ellenörző pontok érintésével kellett teljesíteniük a távot a sötétben az iskola kacskaringós folyosóin és az udvaron.

A közel két órás futás után nem állt le az élet, ugyanis az előadások folytatódtak másnap reggel kilencig.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!