ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 12:56

Állásfoglalásra van szükség

<p>Bihar megye - Ioan Lucian a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének elnöke szerdán megtartott sajtótájékoztatóján jelentette, hogy állást akarnak foglalni Nagyvárad polgármesteri székére jelöltekkel kapcsolatban.</p>

Ioan Lucian elnök, miután ismertette a Bihar F.C.-vel kapcsolatos elképzelését elmondta, hogy az általa vezetett szervezet egyenlő távolságot akar tartanai a politikai pártokkal szemben, ő már több,  mint három éve nem fizet tagsági díjat egyetlen pártnak sem, bár van két párttag alelnöke: az egyik a Nagyrománia Párt, másik pedig a Konzertvatív Párt oszlopos tagja, de vannak liberális, demokrata tagok is, viszont egyik pártnak sem tesznek engedményt, bár volt már kisérlet befolyásolásukra. Tárgyalni viszont tárgyalnak minden egyes párttal, és polgármesterjelölttel, sőt kidolgoztak egy programot, melyet átadnak a pártok vezetőinek és a polgármesterjelölteknek azzal a reménnyel, hogy bizonyos részeket beépítenek saját programjukba Nagyvárad és megyénk gazdasági felvirágoztatása érdekében. Megengedhetetlen ugyanis, hogy amikor külföldi beruházókkal, vállakozókkal tárgyalnak a Városházán, a Megyei Tanácsnál, vagy a Prefektúrán a Bihar megyei vállakozók képviselőit meg sem hívják. Nem csak politikai pártokkal, a közintézményelkkel is kezdeményeztek tárgyalásokat. A Prefektúrával és a Közpénzek Felügyelőségével nemrég írtak alá együttműködési protokollumot. Céljuk nem az illető intézmények tevékenységének befolyásolása, hanem egy egészséges gazdasági élet kialakítása Bihar megyében, a magánszektor támogatása. Szeretnék elérni, hogy minden pártban legyen egy képviselője, tanácsadója a Vállalkozók Szövetségének, mondta Ioan Lucian elnök.

 

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!