Hallgassa élőben!

Leckekoncert a Filharmóniában

A Nagyváradi Állami Filharmónia február 3-án délelőtt leckekoncertet szervezett az Enescu-Bartók hangversenyteremben. Az eseményre sok diák érkezett.

A Nagyváradi Állami Filharmónia február 3-án délelőtt leckekoncertet szervezett az Enescu-Bartók hangversenyteremben. Az eseményre sok diák érkezett.

 

A leckekoncertet az Il pastor fido nagyváradi régizene-együttes tartotta, a téma pedig a régizene volt. A művészek reneszánsz és barokk hangszereket mutattak be. A jelen levő fiatalok Georg Friderich Handel és Antonio Vivaldi művein keresztül ismerkedhettek meg a hangszerekkel és a régizenével. Elhangzott, hogy a reneszánsz és a barokk korban, mikor még a technika gyermekcipőben járt, ha az emberek zenét akartak hallgatni, akkor csak az élőzene állt a rendelkezésükre, amit vagy saját maguk keltettek életre vagy zenészeket kértek fel. A leckekoncert alatt a diákok megismerkedhettek a csembalóval és több fúvós hangszerrel, köztük a furulyával, fuvolával, oboával, egy ősi egyiptomi fúvóshangszerrel és a fagottal. Az idők során talán a fúvóshangszerek kinézete és szerkezete változott a leggyakrabban. A kezdetben fából készült fuvolát ma már leggyakrabban fémből készítik, a modern fuvolán és az oboán is több billentyűzet van, mint elődeiken. A jelen levő diákoknak volt alkalmuk a barokk fuvola és oboa hangját összehasonlítani a modern hangszerekével.Az Újpest egygólos hátrányban várja a bázeli visszavágót
Még így sem reménytelen a továbbjutás.
Nyári tábor segíti az egyszülős családokat (videó)
Az Egyszülős Központban csak 1500 forintot kell befizetniük a szülőknek azért, hogy a gyerekük egy hetet tölthessen ott tartalmasan.
Merész! Alig takarja a fürdőruha Tolvai Reni melleit
Az énekesnő forró képpel nyomja fel még jobban a nyári hőmérsékletet.
Folyamatosan nő a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma
Azonban az elkövetők büntetései túl enyhék.
Koronavírus-járvány: Románia is átkerül a brit kormány zöld utazási listájára
A brit közlekedési minisztérium szerda esti tájékoztatása szerint vasárnaptól több EU-tagállam átkerül az angliai utazási lista zöld kategóriájába, vagyis az Angliába érkezők számára karanténkötelezettségtől mentesített országok csoportjába.