ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 09:38

Lassan, de költözködnek

<p>Nagyvárad - Az egyik nagyváradi román nyelvű napilap azt a hírt közölte, hogy Tempfli József megyés püspök megegyezett a Körösvidéki Múzeum igazgatójával, aki a püspöki palota jobb szárnyának csak a földszintjét fogja kiüríteni, 250 négyzetmétert a kért 600 négyzetméter helyett, és továbbra is 1 eurót fognak fizetni az elkövetkező 2 év alatt.</p>

A hírrel kapcsolatban Tempfli József megyés püspök kérésünkre pontosított: Az igaz, hogy csak 2 évre hajlandó szerződést kötni.  Ez esetben nem növelné a lakbért, azt fix összegben állapítják meg. A többi állítás ellenben valótlanság. Múlt hét pénteken a vikárius úrral együtt ellenőrizték, hogyan haladnak a múzeum munkatársai a jobb szárnyból a balba való átköltözködéssel. Akkor tárgyalt az igazgatóval, és abban egyeztek meg, hogy még 3–4 nap haladékot adnak számukra, hogy kiürítsék a jobb szárnyat. Ha a látottakkal meg lesznek elégedve, akkor következhet a szerződésnek 2 évre való megkötése a Bihar Megyei Tanáccsal. A püspök úr most is határozottan kijelentette: azt is belefoglalja a szerződésbe ha 2 év múlva nem költöznek ki a palotából, akkor tízszeres bérleti díjat számítanak fel a mostani helyett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!