ERDON Helyi hírek

2007.11.07. 08:03

Lakossági fórumot szerveztek a városházán

<p>Nagyvárad - Az európai parlamenti választásokra készülődve az RMDSZ kedd este lakossági fórumot szervezett a váradi városháza nagytermében. Biró Rozália és Sógor Csaba képviselőjelöltek válaszoltak a kérdésekre.</p>

A városháza nagytermét zsúfolásig megtöltő érdeklődőket Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke köszöntötte, bemutatva a szervezet EP- képviselőjelölt listájának első öt helyezettjét, mely személyek közül a második helyen levő Sógor Csaba szenátor és a negyedik poziciót elfoglaló Biró Rozália alpolgármester vett részt a fórumon. Felszólalásaiban, illetve lakossági kérdésekre válaszolva Sógor Csaba kihangsúlyozta: az Új honfoglalás kampányszlogen a tudás, az összefogás, a tenni akarás, a rend és a fegyelem vezérelte cselekvésre buzdít, hiszen csakis együtt van esélyünk a megmaradásra. A keresztény értékrend felvállalása azt jelenti, hogy nem egy választás vagy ciklus erejéig kell tervezni, hanem az örökkévalóságig. A keresztény ember nem magányos harcos, mert közösségben gondolkodik és tisztában van vele, hogy nem csak bűn létezik, hanem bocsánat és újrakezdés is.

A szenátor véleménye szerint nem a közvélemény kutatásokat kell megnyerni, hanem az eredményekre kell koncentrálni. Mindenképpen el kell menni szavazni, mert "annyi esélye van az RMDSZ-nek, amennyi a szavazók kezében van most". Megitélésében ezt kell tenni többek közt azért is, mert sok olyan példát lehet találni, ahol a szervezet ennek köszönhetően ért el jó eredményeket a helyhatósági választásokon. Sógor Csaba ugyanakkor annak a véleményének is hangot adott, hogy Tőkés László püspök azért nem vállalta a közös listán való indulást, mert egyrészt elvesztette a bizalmát az RMDSZ-ben, másfelől pedig rossz tanácsokkal látták el.

 

Nics idő tétovázni

Biró Rozália úgy vélte: az elmúlt tizenhét évben sok olyan pozítiv esemény történt a romániai magyarság életében, amelyekre azelőtt gondolni sem mertünk. Az RMDSZ felvállalta az összmagyarság képviseletét, s bár vannak dolgok, amelyeket nem valósított még meg, ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnia. Az EP-választások az 1989 után íródott történet "kezdetének a végét jelentik", csak rajtunk múlik, hogy élünk azon történelmi lehetőségünkkel és felelőségünkkel, hogy képviseltessük magunkat Brüsszelben, hangsúlyozta az alpolgármester, majd hozzátette: ha az egységet akarjuk képviselni, ki is kell állnunk mellette: "nincs jogunk megsértődni, mert kompromisszumra kell törekedjünk". Nincs idő tétovázni és siránkozni, mert igen nagy szükségünk van arra, hogy az eddig elért eredményeket meg tudjuk védeni, fogalmazott.

 

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!