ERDON Helyi hírek

2010.02.12. 15:00

Körgyűrű megszavazva

<p>Nagyvárad - A nagyváradi helyi tanács tegnapi soron kívüli ülésén megszavazta a Nagyvásártéren kialakítandó körforgalomról szóló határozattervezetet.</p>

Az első napirendi pontként tárgyalt tervezet kapcsán Pavel Mercea Szociáldemokrata párti helyi tanácsos szóvá tette, hogy a tervezetből hiányzik a megvalósíthatósági tanulmány, szerinte nagyon hiányos a benyújtott tervezet. Dorin Corches a Demokrata-Liberális frakció vezetője hozzászólásában jelezte, hogy ő három nappal a tanácsülés előtt kérte a határozattervezet dokumentációját, de azt nem kapta meg. Hozzátette azt is, hogy a nezéz gazdasági helyzet miatt nem tekinti priotitásnak az idén megvalósítani a 70 milliárd régi lejbe kerülő projektet. Gheorghe Carp alpolgármester kijelentette, hogy a körforgalomról két közvitát is rendeztek, az egyiken szakembereket kérdeztek arról, hogy milyen módosításokat eszközöljenek, és az ő észrevételeiket belefoglalták a tervezetbe, amelyben a közlekedésrendészet által támasztott igényeket is figyelembe vették. Mircea Ghitea a műszaki igazgatóság vezetője kijelentette, hogy a tervezethez megvan a megvalósíthatósági tanulmány.

Két legyet egycsapásra

Ilie Bolojan a maga során hozzátette, hogy azért prioritás a város számára ez a munkálat, mert egy korábbi terv értelmében az idén kicserélik a villamossineket a Baross/Dacia híd és a Nagyvásártér/December 1. tér közötti szakaszon. Erre a cserére azért volt mihamarabb szükség, mert a Siemens villamosok rendkívüli módon kopnak a rossz minőségű vágányok miatt. Mivel a síncserére az idén amúgy is sor kerül, ezért gondolta úgy a városvezetés, hogy összeköti a munkálatokat és egyúttal elvégzi a közúti átalakítást is. Huszár István két javaslatot tett a tervezethez, meleyek egyike az volt, hogy ne gombnyomásos, hanem hagyományos villanyrendőrök működjenek az ortodox katedrálisnál lévő gyalogátkelőnél, mert ellenkező esetben nagy torlódások fognak keletkezni, kérte továbbá azt is, hogy a vidékről a városba érkező autóbuszok megállhassanak a Gojdu Liceum melletti, a Körös parton kialakított buszmegállóban. A városi tanács Huszár javaslataival együtt 15 igen, 3 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett megszavazta a határozattervezetet.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!