ERDON Helyi hírek

2008.11.09. 18:18

Kopjafa és síremlék avatása Paptamásiban

<p>Bihar megye – A második világháború vége felé a bevonuló orosz hadsereg áldozata lett Paptamási határában négy honvéd és öt polgári személy. Tiszteletükre avattak emlékhelyet vasárnap délben.</p>

Paptamási határában 1944 őszén a bevonuló orosz hadsereg áldozata lett négy honvéd katona, és öt polgár, közöttük egy nő. A háborús helyzetben néhányukat a templom kertjében temették el, majd 1945 nagypéntekén a temetőben helyezték őket örök nyugalomra. Vasárnap délben a református templomban tartott ünnepi istentisztelet után – melyen Tőkés László püspök, EU-képviselő hirdetett igét – a temetőben a Történelmi Vitézi Rend és a helyi református egyházközség szervezésében kopjafát és síremléket (képünkön) avattak a honvédeknek és a polgári áldozatoknak. A múltra emlékezés mellett a jövőbe vetett hitre adhat okot, hogy az istentiszteleten három kisgyereket is kereszteltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!