ERDON Helyi hírek

2011.12.20. 09:02

Konfirmációs találkozó Érmihályfalván

Bihar megye - Az 50. és 25. éve konfirmáltak találkozóját tartották vasárnap délben az érmihályfalvi református egyházközségben. A szokatlan időpontban kevesen gyűltek újra össze.

Bihar megye - Az 50. és 25. éve konfirmáltak találkozóját tartották vasárnap délben az érmihályfalvi református egyházközségben. A szokatlan időpontban kevesen gyűltek újra össze.

 

 

Az öt, illetve a két és fél évtizede konfirmáltak érmihályfalvi találkozóját hagyományosan júniusban tartják, ám idén ez sajnálatosan elmaradt, mivel akkor szenvedett halálos balesetet a gyülekezet kántora, Veres László Zsolt... Az elmaradt eseményre advent negyedik vasárnapján kerítettek sor. A délelőtti istentisztelet az Aranykapu Református Napközi apróságainak műsorával kezdődött, majd Balázs Dénes lelkipásztor volt az igehírdető. Prédikációja végén már ő is üdvözölte az úrasztalával szembeni padsorokban helyet foglaló "ünnepelteket", majd Somogyi Rozália nőszövetségi tag verses köszöntője után Balázsné Kiss Csilla lelkész Pál apostolnak a Filippibeliekhez írt leveléből vett idézettel szólította meg őket: "És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére".

 

Vedd komolyan a fogadalmat

 

Bár ez alkalommal nem tesznek fel kérdéseket, nem hangzanak el aranymondások, az ünnepi érzés, a lelkület ugyanaz, mint 25 és 50 évvel ezelőtt, illetve amit ma már az "akkoriak" gyerekei, unokái élnek át, mondta a lelkész, hozzátéve: az üzenet nem változott, miszerint "vedd komolyan a kereszteléskor, a konfirmáláskor, a házasságkötéskor tett fogadalmat, és legyél értékes tagja a gyülekezetednek". Ötven évvel korábban, 1961-ben 76-an, huszonöt esztendeje, 1986-ban 94-en konfirmáltak. Az előzetes visszajelzések alapján tartott névsorolvasáskor előbbiek közül heten, utóbbiaknál tizen válaszoltak igennel a szólításra. Összesen tehát 17-en újították meg egykori esküjüket, majd vettek át egy-egy szál virágot. Az istentisztelet után a templom előtt elkészültek a szokásos csoportképek, majd szeretetvendégség következett a gyülekezeti teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!