ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 18:13

Koncertelőzetes Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Csütörtökön 18.30 órakor Franz Lamprecht lesz a karmestere a R. Schumann és a H. Berlioz műveiből összeállított koncertnek. Kozma Péter csellószólista (képünkön) a marosvásárhelyi Zeneiskolában kezdte zenei pályafutását, aki fiatal kollégáival Tiberius néven alakított vonósnégyest 1995–ben Kolozsváron.</p>

A zenekar célja az volt, hogy népszerűsítsék a vonós kamarazenét. Az elmúlt évben Leitman Zsolt, az együttes alapítótagja 27 évesen tragikus körülmények között elhunyt, helyét egy másik fiatal tehetség váltotta fel. Schummant sokan klasszikusnak tartják, ő volt a német romantika megteremtője, a német nemzeti iskola legismertebb egyénisége. A ma bemutatott csellóverseny, amit világszerte ismernek és játszanak, a zenetörténet egyik ínyencsége. Én örülök annak, hogy szólistaként eljátszhatom ezt a darabot, hiszen ez egy kihívás számomra és a közönség számára is - nyilatkozta Kozma Péter, majd hozzátette: „Nem első alkalommal dolgozom a szatmárnémeti zenekarral, az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy világhírű zenekarral játszhatom.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!