ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 18:35

Komolyan vették

<p>Szatmár megye - Az elmúlt időszakban fokozott ellenőrzéseket tartottak a településeken lévő árkok és lefolyók tisztitásával, illetve a folyópartokon éktelenkedő szeméthegyek eltakarításával kapcsolatban.</p>

Az óvintézkedésekre azért van szükség, mert a meteorológiai előrejelzések szerint áprilisban nagy mennyiségű csapadék várható megyénkben, ami árvízveszélyhez is vezethet. A Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a prefektusi hivatallal és a környezetvédelmi őrséggel együtt felszólították a települések polgármestereit, hogy intézkedjenek ez ügyben, akik pedig nem tettek elegett a felkérésnek, azokat drasztikus büntetésekben részesítették. Vámfalu, Camarzana és Bikszád településeken észleltek az ellenőrök szabálytalanságokat, ezért összesen 75 ezer lejre büntették az előző két helység alpolgármesterét, valamint utóbbi polgármesterét.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!