ERDON Helyi hírek

2018.06.04. 10:33

Kids Fest: három nap vidámság

Három napig gyerekzsivajtól volt hangos a váradi vár, az elmúlt hétvégén ugyanis második alkalommal rendezték meg a gyereknapi Kids Festet. Számos programmal várták a gyerekeket és szüleiket.

Három napig gyerekzsivajtól volt hangos a váradi vár, az elmúlt hétvégén ugyanis második alkalommal rendezték meg a gyereknapi Kids Festet. Számos programmal várták a gyerekeket és szüleiket.

A békés, de annál vidámabb „ostrom” péntek délelőtt kezdődött, az egész napos programok mellett a színpadon előadások sora követte egymást. Az első nap kezdetén 11 órától az Arcadia Társulat magyar népmesékkel fogadta az érdeklődőket, de szombat délután Paprikajancsival is kalandozhattak a Liliput Társulat előadása által, továbbá több mókás előadás várta a gyerekeket.

Ügyességi játékok

Az egész napos programok során felfújható csúszdákat, mini focipályát, „hajózható” tavakat lehetett kipróbálni, népszerű volt ugyanakkor a waterball is, ami egy óriási, felfújt „lakható” labda volt, és ahogy neve is elárulja, a vízen lehetett vele gurulni. Nem hiányzott ugyanakkor a trambulin és a falmászás sem, de lehetett minigolfozni és különböző ügyességi játékokkal tölteni az időt. Bizonyos tevékenységek nem voltak ingyenesek, így például a waterball és az óriástrambulin 5 percre 10 lejbe, a Tom és Jerrys csúszda 5 percre 7 lejbe került. Aki a tűző napsugarak elől szeretett volna menekülni, az többek között a sátrak alatti agyagozást, vagy a vár épületében műhelyfoglalkozáson a gyöngyfűzést vagy a festést választhatta. Szombaton udvari bolondok járták a vár udvarát, de lehetett találkozni és persze fényképezkedni a tetőtől talpig zöld ólomkatonákkal vagy a tüköremberrel is. A várkertben lovagolni lehetett, de az érdeklődők kutyakiképzést is szemlélhettek. A vasárnapra meghirdetett programok között Gogol A revizor című vígjátékának előadása, délután pedig többek között a csíkszeredai Mesehetes zenekar fellépése szerepelt.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!