ERDON Helyi hírek

2017.04.06. 16:47

Kicsalogatják a diákokat a szabadba

A Kaufland Olimpia elnevezésű projekt keretében felújították az Ady Endre Líceum udvarának egy szegletét, s egy multifunkcionális osztálytermet is kialakítottak. Csütörtökön mindkettőt felavatták.

A Kaufland Olimpia elnevezésű projekt keretében felújították az Ady Endre Líceum udvarának egy szegletét, s egy multifunkcionális osztálytermet is kialakítottak. Csütörtökön mindkettőt felavatták.

Amint Vad Márta iskolaigazgató elmondta, tavaly, miután az elmúlt két tanév során több száz programot szerveztek, sikerült megnyerniük 103 másik iskolával együtt a Kaufland Olimpia díját, azaz húszezer eurót. Ebből tudták felújítani, s egy hangulatos kültéri közösségi térré alakítani az udvarnak egy szegletét. A cél az volt, hogy valahogy kicsalogassák a diákokat a levegőre, s ez úgy tűnik, sikerült is.

Csatlakoztak

Közben csatlakozott a projekthez a Római Katolikus Püspökség is – segítségükkel sikerült kicserélni az egyik iskolaépület tetőzetét, a polgármesteri hivatal pedig két tűzfal levakolását támogatta. Létrejött egy fedett rész, ahol két kültéri pingpong asztal kapott helyet, továbbá egy fedetlen szeglet, ahová hinta, asztalok, padok és körülkerített virágágyások kaptak helyet. A szülők is sokat segítetek, lakkoztak, csiszoltak, virágokat ültettek – mindez péntekenként, jó hangulatú zsíroskenyér-partik keretén belül zajlott.

Szintén a Kaufland által kapott támogatás felhasználásával egy raktárhelyiséget multifunkcionális teremmé alakítottak – itt egyebek mellett interaktív tábla és vetítő kapott helyet, ez is a szülők segítségével jött létre.

Tegnap meghívottak, tanárok, szülők, diákok részvételével az iskola igazgatója ismertette az előzményeket, majd a jelenlévők megtekinthették a multifunkcionális termet, később pedig a barátságos udvarszegletet. Az avatóünnepségen jelen volt Pásztor Sándor megyei tanácselnök, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Huszár István váradi RMDSZ-elnök, Kecse Gabriella helyi tanácsos, Kéry Hajnal főtanfelügyelő helyettes, valamint Sele Tünde szaktanfelügyelő is. Felszólalt Hercuț Otilia tanárnő, bemutatta, milyen programokat szervezett az iskola az elmúlt időszakban, később Sala Tünde elmondta: a diákoknak nem csak sportteremre, díszteremre van szükségük, hanem arra is, hogy a szabadban időt töltsenek, ezért is példaértékű ez a beruházás. Egyúttal gratulált mindazoknak, akik a projektben részt vettek.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!