ERDON Helyi hírek

2007.12.20. 11:55

Kibontakozóban a Doberdo-projekt

<p>Bihar megye - November 15-én a Bihar megyei RMDSZ küldöttsége. Az ún. Doberdo-projekt további elemeiről tájékoztatta a közvéleményt Pásztor Sándor és Sárközi Zoltán</p>

November 15-én a Bihar megyei RMDSZ küldöttsége Pásztor Sándor helyi tanácsos vezetésével Doberdoba látogatott, hogy az első világháború egyik leghosszabb és legtöbb áldozatot követelő hadszinterén felállított emlékhelyeken elhelyezzék az emlékezés koszorúit a Bihar megyei áldozatok emlékére. Sárközi Zoltán az RMDSZ tagja a téma kapcsán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy februárban vagy márciusban újabb látogatást szervzenek, amelyre diákokat és Bihar megyei személyiségeket fognak vinni, és ezeket a látogatásokat rendszeresíteni szeretnék. Sárközi bejelentette, hogy várnak történelemtanárokat, akik megírnának egy néhány oldalas ismertetőanyagot a doberdói csatáról, hogy az itteniek jobban megismerjék a világ- és a magyar történelem e szomorú fejezetét. "Kérvényeztük azt, hogy a Magyar Köztársaság által a helyszínen elhelyezett emlékoszlopra elhelyezhessünk egy emléplakettet a bihari áldozatok emlékére is, és kérésünket kedvezően fogadta az elnöki hivatal" tudatta Pásztor Sándor. Végezetül Sárközi Zoltán felkért minden Bihar megyei románt vagy magyart, akiknek bármilyen, a doberdoi csatához köthető információja, emléktárgya van (levelek a frontról, fényképek, egyéb dokumentumok) értesítsék őt a zoltans@clicknet.ro emilcímen. Az így összegyűlő anyagból szeptemberben egy kiállítást szeretnének szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!