ERDON Helyi hírek

2008.10.01. 09:53

Kiadják a gyógyszereket

<p>Bihar megye - Mint hónap elején mindig, szerdán minden nagyváradi patikánál, ahol érdeklődtünk, kiadták a térített és ingyenes gyógyszereket. A forgalmasabb gyógyszertárakban tumultus volt a reggeli órákban, de a kisebb patikákban is sorbanélltak néhányan a pult előtt.</p>

Eugenia Hamza, a Bihar megyei Gyógyszerészkollégium vezetője, s a Fő utcai Farmimpex patika főgyógyszerésze kérdésünkre elmondta: egyelőre az októberi keretet veszik figyelembe, melyet már májusban megállapított a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztár, s mely nagyvonalakban megegyezik a szeptemberivel. Valószínűnek találja, hogy ameddig a végére érnek, tényleg meghozza a kormány azt a rendeletet, mely eltörli a keretet, viszont kétségei vannak afelöl, hogy ez a rendelkezés sokáig marad érvényben.

„Kampánydöntés tanúi vagyunk, s persze egyrészt jó, hogy bármikor kiadhatjuk mondjuk a gyerekek heveny megbetegedéseire való gyógyszereket, másrészt nem tudom, lesz-e pénz minderre” - mondta. Visszaemlékezett rá, hogy hasonló helyzet volt négy évvel ezelőtt, amikor lényegesen több kedvezményt biztosítottak, mint egyébként, s utána a patikák hónapokig várták, hogy a pénztár kifizesse nekik az így keletkezett adósságokat. „Nem tudjuk, az új kormány miként dönt majd. Viszont két-három hónapig valószínűleg nem lesz gond beszerezni a kedvezményes árú gyógyszereket” - tette hozzá.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!