ERDON Helyi hírek

2008.10.31. 11:40

Jóváhagyták a parkolóházterveket

<p>Nagyvárad - A tegnapi ülésen az idei év első pozitív költségvetés kiegészítését hagyta jóvá Nagyvárad Helyi Tanácsa több a város szempontjából egyéb fontos határozat mellett.</p>

Sok olyan költségvetési tételt sikerült kiegészíteni – többet az RMDSZ-frakció javaslatára – amelyeket a legutóbbi negatív pótköltségvetés megszavazásakor voltak kénytelenek a tanácsosok megnyirbálni. Elfogadta a testület a Polgármesteri Hivatal új szerkezeti felépítését is. Néhány urbanizációs jellegű napirendi pontnál a PD-L tanácsosai, elsősorban  Dorel Corche§ egyre inkább „belemelegedett” kritikáival, kérdéseivel egyértelműen a végrehajtó testület javaslatait akarta megtorpedózni. Majd csak Delorean Gyula erélyes fellépését követően  kapta vissza az ülés a tárgyszerű jellegét.

A tanácsosok elvi beleegyezésüket adták abba, hogy a Körös utca 19–21 szám alatti üres telken 177 gépkocsi számára helyet biztosító parkolót létesítsenek. Jóváhagyták az Eminescu szobor mögötti földalatti parkolóház létesítését is.

Ilie Bolojan polgármester javaslatára a testület jóváhagyta, hogy a jövendő közösségi rendőrség vezetője, ügyvezető igazgatói státuszban Leucea Cr[ciun tartalékos vezérőrnagy legyen. Több határozati javaslat is született a Hőerőmű korszerűsítése érdekében, illetve felülvizsgálták Nagyváradnak a júliusi helyhatósági ülésen jóváhagyott energetikai stratégiáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!