ERDON Helyi hírek

2017.07.02. 18:28

Jugendtreffen: néptáncosok találkozója

Az elmúlt hétvégén a Regenbogen tánccsoport megszervezte a Jugendtreffen 2017 rendezvényt. Ennek keretében szombat délután 16 órai kezdettel a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében került sor a néptánccsoportok bemutatójára.

Az elmúlt hétvégén a Regenbogen tánccsoport megszervezte a Jugendtreffen 2017 rendezvényt. Ennek keretében szombat délután 16 órai kezdettel a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében került sor a néptánccsoportok bemutatójára.Heilmann Norbert, a Német Demokrata Fórum elnöke köszöntötte a közönséget a 19. alkalommal megszervezett ifjúsági találkozón. Különböző településekről érkeztek néptáncosok: Bilétről, Szatmárról, Felsővisóról, Svábpetriből, Monospetriből és Palotáról. Külön köszöntötte a Regenbogen német tánccsoportot, melynek koreográfusa Szilágyi Annamária, csoportvezetője pedig Kellerman Ottilia. Ezután a tánccsoport részéről is köszöntötték a nézőket, kifejtve, hogy „az ifjúsági találkozó célja: ápolni a német kisebbség kulturális értékeit, ugyanakkor egy lehetőség, hogy közösségé kovácsolódjunk.” A köszöntőket három nyelven mondták el: németül, románul és magyarul. A színpadon több mint 10 néptáncelőadást láthattunk közel 3 óra alatt, majd fellépett a Francisc Hubic Művészeti Iskola komolyzenekara.

Flashmob a főtéren

A bemutatók után a táncosok kivonultak a Szent László térre, ahol egy táncos flashmobbal lepték meg a város lakóit. Különlegessége az volt, hogy különböző népviseletekben táncoltak jelenlegi slágerekre és népzenére is.

Törő Enikő

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!