ERDON Helyi hírek

2008.10.27. 07:23

Jubileumot ünnepeltek

<p>Szatmárnémeti - Szombaton, október 25–én ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Siketek Szövetségének Szatmárnémetiben működő fiókszervezete. A rendezvényt a szövetség székhelyén, a Mihail Viteazul utca 19. szám alatt tartották meg.</p>

Ez alkalomból vendégeket hívtak nagybányai és máramarosszigeti csoporttól is, amely szintén a szatmári szövetséghez tartozik — Nagy Betti (Máramarossziget), Debreceni Stella (Nagybánya) —, de együtt ünnepelt a szövetség tagjaival Balaj Viorel, a Kisegítő Iskola igazgatója, Pirici Rozália aligazgató, Petrescu Elena pszichológus, illetve a szatmári fiókszervezet előző elnöke: Mihalache Aurel. A programok délelőtt 10 órától kezdődtek: Barbu Adrian elnök beszédét a vendégek köszönetnyilvánításai követték. A Kisegítő Iskola tanulói verseket, pantomimet és modern táncot adtak elő, ezt  néptánc követte. A szórakoztató programokat végül Barbu elnök pantomim előadása zárta. Ezt követően a még élő alapítótagoknak, a nagybányai és máramarosszigeti vendégeknek, a kulturális vagy sport tevékenységben kiemelkedő eredményt elért tagoknak emlékoklevelet, a szatmári szerveztről szóló könyvecskét, valamint a fennállásuk alatt készült képeket tartalmazó DVD-ét adtak át. A műsor sportversenyekkel folytatódott és kiállítás nyílt a tagok képzőművészeti alkotásaiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!