ERDON Helyi hírek

2008.10.26. 15:16

Jótékonykodó fiatalság

<p>Szatmánémeti - Szinvonalas es résesei lehettek mindazok, akik ellátogattak arra a jótékonysági–estre, melyet református lelkészek és ifjak közösen szerveztek a nagytarnai tábor megsegítésének érdekében. <A href="http://video.erdon.ro/video/31803/j--t--konys--gi-est" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Koncert filharmonia 2008.10.25" height="700" width="900">&#160;<A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Koncert_filharmonia_2008_10_25/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Koncert filharmonia 2008.10.25" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A református ifjak körében már hagyománnyá vált, hogy minden összel egy cél érdekében jótékonysági–estet szervezzenek. Ez így volt az idei évben is. Ezúttal a Nagytarnai Egyházmegyei Ifjúsági Tábor megsegítése volt a cél, mely érdekében rendezett jótékonysági–estet szombat este tartották meg a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában. Amint azt Ilonczai Zsombor a Református Gimnázium iskolalelkésze, egyben a rendezvény foszervezoje elmondta, a jótékonysági–est célja a nagytarnai református egyházközség által egyházmegyei tábornak kialakított parókiáját, illetve udvarát felújítsák és tovább fejelsszék. „Célunk az, hogy kisházakat építsünk az udvarra a templom köré — amennyit sikerül. Önkéntes munkát fogunk mi, lelkészek, illetve ifjaink, édesapák, édesanyák fogják vállalni, akik már jelentkeztek" — számolt be lapunknak Ilonczai Zsombor. Emellett elmondta, hogy a tervek szerint tavasszal már meg is kezdenék a munkálatokat.

Változatos program

A szinvonalas estet Fodor Lajos Református Egyházmegyei fojegyzo nyitotta meg. Az est programjában többek között szerepeltek szavalatok — Duna Kinga a Református Gimnázium XII. A osztályos diákja, Laczkó Tekla színmuvész stb. eloadásában —, a nagykárolyi Collegium régizene együttes többek között reneszánsz és a reformáció korából adott elo dalokat, valamint az Aurel Popp Muvészeti Líceum két tanulója, Székely Alpár (hegedu) és Mészáros Gergely (zongora) tartottak rövid bemutatót. Emellett népdalok is felcsendültek Harkai Réka a Református Gimnázium VII. osztályos diákjának eloadásában. Az est második felében többek között felléptek: az Imanuel és a 4Ever zenekarok, Nagy Orbán és Anikó színmuvészházaspár stb. Azok akik ugyan nem tudtak résztvenni a jótékonysági–esten, de segíteni szeretnék a tábort megtehetik az alábbi bankszámlaszámra utalhatják adományaikat: RO13BRDE310SV23206663100.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!