ERDON Helyi hírek

2012.03.26. 09:16

Jó volt együtt Koós Jánossal

Nagyvárad- Szombat este az állami filharmónia Enescu-Bartók termében lépett fel Koós János, a népszerű magyarországi előadóművész. A jótékonysági rendezvény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Nagyvárad- Szombat este az állami filharmónia Enescu-Bartók termében lépett fel Koós János, a népszerű magyarországi előadóművész. A jótékonysági rendezvény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

 

 

Szombaton a váradi állami filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében adott nagy sikerű koncertet az erdélyi származású, népszerű magyarországi előadóművész, Koós János. Az esemény jótékonysági célt szolgált, a szervezők a bevételt a várad-rogériuszi református egyházközség által elkezdett nagyszabású építkezés támogatására fordítják. A megjelenteket az est fővédnöke, Pető Csilla gondnok, RMDSZ-es parlamenti képviselő asszony köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet: az említett egyházközség karitatív rendezvényekkel és pályázatok elnyerésével próbál arra hatni, hogy minél gyorsabban haladjanak a majdani ifjúsági és szociális központnál zajló munkálatok. Külön üdvözölte Kerekes József tiszteletest, Derzsi Ákos parlamenti képviselőt, az egyházközség jelenlevő gondnokait, presbitereit és tagjait, majd köszönetet mondott Tódor Albertnek, a filharmónia igazgatójának, amiért rendelkezésre bocsátotta a termet, valamint a Maior Enikő-Vertán Gusztáv házaspárnak, akik közbenjártak annak érdekében, hogy Váradon lépjen fel a meghívott előadóművész. Pető Csilla ugyanakkor megjegyezte: az év elején a Bihari Napló olvasóinak megigérte, hogy az idén több meglepetéssel is előrukkol majd, ezek közé tartozik Koós János, akit szinte valamennyien ismernek, nemcsak mi itt, a Kárpát-medencében, hanem a szerte a világon élő magyarok is, a neve pedig szinte összeforrt a Kislány a zongoránál című slágerrel.

 

Gumidominó

 

Koós János stílszerűen a De jó így együtt című dalával indított, majd képzeletbeli időutazásra invitálta hallgatóságát a hatvanas évek elejétől napjainkig, a „nevetgélés-tapsikolás-közösen éneklés” jelszó nevében, melynek főpróbáját azon nyomban meg is tartotta. A körülbelül egyórásra sikeredett koncert aztán végig ennek jegyében telt, a múltidézéssel, rövid sztorizgatásokkal megszakított slágerek közt röpködtek a poénok. Egy adott pillanatban párját, Dékány Saroltát is színpadra hívta Koós, egy lassúbb és egy pörgősebb szám erejéig, utóbbihoz természetesen humoros gesztusok, mimikák szolgáltak körítésül. Ezután olyan közismert számok, magyar nóták csendültek fel, mint a Mi férfiak, a Mondjátok meg Máriának, szeretem vagy a Van nekem egy lopótököm, közben pedig Bánki Péter (dob) és Blum József (billentyűk) is szerephez jutottak, egy-egy szóló erejéig. Természetesen az egykori táncdalfesztiválok legsikeresebb vagy díjazott szerzeményei sem maradhattak ki (Én, aki a nálad jártam, Kislány a zongoránál stb.), hogy aztán a Gumidominóval búcsúzzon rajongóitól Koós, akik a végén már felállva tapsolták kedvencüket.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!