ERDON Helyi hírek

2015.09.18. 11:02

Jó ütemben épül a KREK új székháza

Nagyvárad- Jól haladnak a munkálatokkal, melyek a KREK épülő új székhelyénél zajlanak. Decemberig valószínűleg kész lesznek, de az átadásra még bizonyára várni kell, mivel nem tudni, hogy akkora Hőerőmű a fűtést, és az áramszolgáltató a villanyt biztosítani tudja.

Nagyvárad- Jól haladnak a munkálatokkal, melyek a KREK épülő új székhelyénél zajlanak. Decemberig valószínűleg kész lesznek, de az átadásra még bizonyára várni kell, mivel nem tudni, hogy akkora Hőerőmű a fűtést, és az áramszolgáltató a villanyt biztosítani tudja.

2014. október 24-én tették le a Királyhágómelléki Református Egyházkerület épülő új székhelyének alapkövét. A befektetésre annál az egyszerű oknál fogva volt szükség, mivel nem volt a püspökségnek egy olyan székháza, ahova teljes kapacitásával- vagyis irodáival, különböző ügyosztályaival, szolgálataival- be tudott volna költözni. „Szanaszét voltunk, illetve vagyunk még jelenleg is több helyen, ez az épület pedig azért kitűnő, mert befogadja majd mindazokat az infrastrukturális, illetve szolgálati helyeket, melyek most még a város több részén működnek- magyarázta csütörtökön honlapunknak Farkas Zsolt tiszteletes, a KREK közigazgatásügyi előadótanácsosa. Hangsúlyozta: Némethy László mérnök úgy tervezte meg az ingatlant, hogy mind a KREK küldetése, mint pedig adminisztratív szempontból megfelelő legyen, és a munkálatok rendkívül jó ütemben haladnak, hiszen noha a kivitelezés határideje 2017 októbere, remény van arra, hogy néhány hónapon belül, legkésőbb jövő tavasszal meg lehessen tartani az avatóünnepséget.

A tél folyamán nagyon jól tudtak haladni, ugyanis ezt az időjárás lehetővé tette, és így eljutottak odáig, hogy gyakorlatilag tető alá került az épület, főleg még a belső munkálatokat kell elvégezni. Valójában ezeknek egy jó része is elkészült már, tehát az utolsó simítások vannak soron. Az ajtók és ablakok 95 százalékban be lettek téve, és a gépészeti jellegű munka 90 százaléka is megvan. Tehát ugyan dolgozni kell még belül néhány hónapot, de lassan elkészül az épület. Jelen pillanatban a külső festés ami zajlik, illetve látványosan következni fog, utána pedig a benti csempézés, padlólefektetés, festés és így tovább. Az elektromos hálózatot már beszerelték, lehet látni, ahogy a falból lógnak ki a természetesen még áram nélküli drótok, valamint a vízvezetékek és a fűtéscsövek is a helyükre kerültek. Lesz légkondicionáló berendezés is, illetve ha szükséges, a köztes időszakban a fűtést is meg lehet oldani, amikor a város még nem indította be vagy már leállította ezt.

Beosztás

Az alagsorban a nyomdának biztosítanak helyet, ahol három különálló termet foglal majd el. A levéltár két részre lesz osztva, az egyik az úgymond kevésbé értékes adminisztrációs anyagot fogja tartalmazni, az értékesebb dokumentumok pedig fent, egy nagyobb irodában lesznek teljes mértékű biztonságban.

Ha belépünk az épületbe, kétfelé lehet majd indulni. Balra található a tanácsterem, jobbra pedig egy nagy előtér fogadja a látogatót, amiből nyílnak az irodák, illetve a titkárság. Az emeleten lesz a püspök és a püspökhelyettes irodája, a gazdasági hivatal, a közigazgatási részleg, valamint a püspök titkárának az irodája. A manzárdban nyolc vendégszobát alakítanak ki, melyeket hasznosítani tudnak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!