ERDON Helyi hírek

2018.06.27. 12:38

Játékos barangolás a Zenevárban

Az ingyenes, napközis foglalkozások közé sorolható a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által az idén is megszervezett egyhetes Zenetábor, mely most, június 25-30. között zajlik.

Az ingyenes, napközis foglalkozások közé sorolható a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által az idén is megszervezett egyhetes Zenetábor, mely most, június 25-30. között zajlik.

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által meghirdetett Zenetábor, hiszen Oláh Gabriella főszervező, kántornő elmondása szerint már egy héttel a június 25-i kezdés előtt minden hely betelt, és körülbelül 120 gyermek jelentkezett, ami rekordnak számít. 5–12 évesek számára készültek érdekes és tartalmas programokkal, hétfőtől szombatig 9–13.45 óra között. A vidám hangulatról, a Zenevárban történő játékos barangolásról a vincés nővérek, a Csillagocska néptánccsoport, Ozsváth József székelyhídi plébános, ifjúsági lelkész, Oláh Gabriella és az Őrzőangyalok gondoskodnak azon Szent Ágoston-i gondolat jegyében, hogy „aki szépen énekel, kétszer imádkozik”.

A cél

A zenetábor célja Isten igéjére való odafigyelés, a néptáncok és a népi énekek megszerettetése a gyermekekkel, az alkotás gyönyörűségére való rácsodálkozás (a bútor- és a fafestés titkai szakavatott népművésszel), a hangszerek csodálatos sokszínűségével való megismerkedés és az énektanulás.

A napi programok közt szerepelnek interaktív bibliai foglalkozások- melyek főtémája Jézus: Úr a természet erői felett (a vihar lecsendesítése, Jézus a vízen jár, a csodálatos halfogás, Jézus a Bethesda fürdőnél, a kánai menyegző). Meghívták Kiss Tünde énektanárnőt és barátait, Székely István klarinétművészt és tanítványait, egy vonósnégyest, a székesegyház Szent Cecília kórusát. A tábor szombaton zárja majd kapuit, amikor délelőtt 10 órától a székesegyházban kezdődő szentmisén az olvasmányt és könyörgéseket a gyermekek olvassák fel, melyet táncház követ majd a Csillagocska zenekarral.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!