ERDON Helyi hírek

2010.08.05. 16:32

Ismét helyet cserélnek

<p>Szatmár megye - Már megkezdte a költözködést az ingatlant cserélő három szatmárnémeti középiskola.</p>

A szatmárnémetiReformátusGimnázium, a KölcseyFerencFőgimnázium, valamint az AurelPoppMűvészetiLíceum épületet cserélnek. A KölcseyFerencFőgimnázium épületét a református egyház visszakapta, így az idei évben annak költöznie kell, mely változás nemcsak a ReformátusGimnáziumot, de a művészeti líceumot is érinti.
Az AurelPoppMűvészetiLíceum visszaköltözik régi új épületébe (a posta melletti ingatlant kapják vissza), valamint a református egyháztól megkapták a volt kisegítő iskola épületét is — a Victoria mozi melletti épületet nem kapja vissza az iskola. DobosLazarLiliana a művészeti líceum aligazgatónője elmondta, a költözködéssel és a felújítással kapcsolatos munkálatok már megkezdődtek és igyekeznek minél hamarabb és minél jobb állapotban átadni az iskola épületét a KölcseyFerencFőgimnázium számára. Kérdésünkre elmondta, az iskola régi új épületébe az V–VIII. osztályos, valamint a középiskolás diákok lesznek elhelyezve, míg a volt kisegítő iskola épületében az I–IV. osztályos elemisták, a tornaterem, valamint a zene, képzőművészet, koreográfia szaktantermek kapnak helyet — utóbbi termek kialakításán és felújításán már dolgoznak.
A KölcseyFerencFőgimnázium új épülete, tornaterme, könyvtára az iskola tulajdonában marad. ElekImre a főgimnázium igazgatója elmondta, az iskola új épületében 12 osztály, míg a Zárda templom melletti épületben — ahonnan a művészeti költözik ki — 17 terem lesz, így az iskola 29 osztályának lesz tanterme. Az igazgató hozzátette, összehúzódnak, a tanári terem kisebb lesz — de mindkét épületben lesz —, szaktantermek számára nem lesznek külön termek, kivéve a 3 informatika termet. Ezek ellenére különböző kísérletek elvégzését biztosítani tudják majd, valamint a csoportbontású nyelvosztályok működését is. ElekImre elmondta, az iskola megkapta a Voinţa épületszárnyat, valamint a kantint is. A Voinţa épületszárny felújítását remélhetőleg a negyedik trimeszterben megtudják majd kezdeni, az ezzel kapcsolatos projekt most készül — folytatta az igazgató. A költözéssel és a felújítási munkálatokkal kapcsolatban a szülőközösség is segíti a tanintézményt. „Az alapelv az, hogy a diákok egész nap ugyanabban az épületben lesznek, kivétel, amikor tornaórára mennek, de ezzel kapcsolatban a belső rendszabályba belefoglaljuk, hogy csak tanári felügyelet mellett mehetnek át a diákok a tornaterembe” — teszi hozzá ElekImre. Emellett a könyvtár mivel a régi helyén marad más munkaprogrammal működik majd, oda a diákok tanítás után mehetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!