ERDON Helyi hírek

2010.08.06. 08:14

Ismert zeneszerzők estje a váradi PKE-en

<p>Nagyvárad - A Pro Musica Alapítvány rendezésében két ismert magyarországi zeneszerző, Bánkövi Gyula és Hollós Máté volt a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében szerda délután tartott szerzői est meghívottja.</p>

Az Erkel, Nívós és Artisjus díjjal is kitüntetett Bánkövi Gyulával és a többek között Erkel, Bartók és Lajtha díjjal is kitüntetett Hollós Mátéval (Juhász Gyula költő unokájával) Madarász Iván, szintén ismert zeneszerző beszélgetett. Életpályájuk, művészi ambíciójuk egyaránt szóba került, majd több általuk szerzett zenei mű is felcsendült.

Közreműködött: Illés Eszter, Maria Teresa Uribe, Virágh Emese, Mikola Éva, Mocsári Emma, Herpay Ágnes, Maczák János, Avedikian Viktorio, Komáromi Júlia. Az eseményt – melyen a nagyváradi komolyzenei élet képviselői is képviselték magukat – támogatta: a Partiumi Keresztény Egyetem, a Pro Musica Alapítvány, az Artisjus Alapítvány, Weiner Leó Alapítvány és az Előadóművészek Jogdíj Alapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!