ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 17:54

Intézkedések a határforgalom gyorsítására

<p>A Határrendőrség Nagváradi Igazgatóságának vezetője Gheorghe Nemes főfelügyelő közleményben ismertette lapunkkal a román-mgyar határon tapasztalt kamiontorlódás felszámolására hozott intézkedéseket.</p>

A folyamatos és hatékony határellenőrzés megvalósítása végett elrendelték az iratokat ellenőrző személyzet és a belépősávok számának megnövelését. Tartalékállományt hoznak létre nem csak a Nagyváradi Határrendészti Igazgatóságon, hanem az Arad, Bihar és Szatmár megyei felügyelőségeken is szakosodott tisztekből, akiket akkor vetnek be, amikor a helyzet megköveteli. A határrendészeti Igazgatóságról tiszteket küldenek ki operatív feladatok elvégzésére a fontosabb határátlépőhelyekre. Bevetik az összes kommunikációs és informatikai eszközüket, felkészítik a személyzetet a gyors közbelépésre, a különleges esetek megoldására. A Nagyváradi Határrendészeti Igazgatóság bűnözéssel, embercsempészttel, tiltott anyagokkal foglalkozó osztályának dolgozói váratlan ellenőrzéseket fognak végezni. Optimizálják együttműködésüket a Belügyminisztérium többi szerveivel a rend fenntartása érdelkében a kamionsoroknál. A román és magyar határrendészti hatóságok informálják az érdekelteket a várakozási időről a határátlépőknél. Mozgó járőrök felügyelnek a rendre. A Román Határrendészeti Igazgatóság a torlódás elkerülése végett azt ajánlja, hogy az országból kilépéskor használjanak minden határátlépőhelyet: Temes megyében használják a Csanád-Kiszombor, Arad megyében a Nagylak-Nagylak, Tornya-Battonya, Varsánd- Gyula, Bihar megyében Szalonta-Méhkerék, Bors- Ártánd, Érmihályfalva-Nyírábrány, Székelyhíd- Létavértes, Szatmár megyében pedig Csanálos- Vallaj és Pete- Csengersima  átkelőhelyeket.

Aki elégedetlen az elelnőrzés módjával a határnál panaszt tehet a 59-es telefonszámon vagy Bukarestbe a 9590 telefonszámon.

A határátkelő helyekről és az ottani várakozási időről a Nagyváradi Határrendészeti Igazgatóság honlapjáról lehet informálódni a www.dpfporadea.ro címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!