ERDON Helyi hírek

2008.04.16. 15:03

Ingyen elszállítják az elektronikai hulladékot

<p>Szatmár megye — Szombaton ingyen elszállítják az elektronikai hulladékot a kijelölt gyűjtési ponkról.</p>

Idén is megismétlődik az az országos akció, melynek keretében elszállítják az elhasználódott elektronikai cikkeket. Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is folyik majd a gyűjtés. A tavaly novemberben első ízben szerveztek hasonló akció négy szombaton át zajlott a város különböző potjain. Most szombaton viszont, ez másként lesz, mivel egy nap alatt fog lebonyolódni a begyűjtés, reggel nyolc és délután négy óra között. Európai Uniós elvárások szerint, ebben az évben Romániában négy kilógram elekrtonikai hulladékot kell összegyűjteni lakosonként. A gyűjtés többször megismétlődik madj az idei év során. „nagyon fontos, hogy a lakosság megfelelő képpen legyen informálva és tudjon arról, hogy rendkívül környezetszennyező, ha a különböző használhatatlan háztartási cikkek a többi hulladék közé kerülnek” — mondta el tegnap sajtótájékoztató keretében Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környeztevédelmi Ügynökség igazgatónője. A gyűjtésről a helyi önkormányzatnak kell gondoskodnia. Szatmárnémetiben a Florisalt bízták meg a gyűjtéssel. A használhatatlan elektronikai cikkeket az Alpin cég raktárába szállítják, ahol alkatrészekre bontják azokat, majd pedig egy konstancai speciális feldolgozónak adják át.

________________________

Gyűjtési pontok: Dara út— Liviu Rebreanu, Trandafirilor — Ion Ghica, Gabriel Georgescu — Bujorului, Udvari út — Batizi út, Decebal — Cetăţii, Rodului tér (16–os lakónegyed), Pálfalvai út — Jubileului, Vulturului — Cerbului utcák kereszteződéseinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!