ERDON Helyi hírek

2011.01.03. 07:27

Indul a síszezon

<p>Több ezer turista töltötte a szilvesztert a Nyugati Havasokban vagy a Fehér megyei Sebes-völgyében, a legkeresettebb pálya a lepusi volt, ahol 2.000-en is síztek vasárnap, de a tájékoztatások szerint tele vannak a pályák Hargita és Bihar megyében is.</p>

Vasárnap a pályák olyannyira tele voltak, hogy a sífelvonóknál sor alakult ki. A hóréteg 30-50 centis, de a pályák felső szakaszán vannak olyan részek is, ahol nem taposták le a havat és egyes helyeken sok a kő. A tusnádfürdői modern, új pályát is megrohamozták a síelők, karácsonytól mostanáig több mint napi 3.000 vendéget jegyezhettek. “A tusnádfürdői pályán nagyon jók a körülmények, a letaposott hó vastagsága 30 centi és a sílift óránként 600 személyt tud szállítani.”, nyilatkozta vasárnap a Mediafaxnak a Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület elnöke, Kalamár Andor. Jól lehet sízni Borszéken is, ahol nemrég avatták fel az új síközpontot. A pályán több 40 centi a hóréteg vastagsága, az óránként 720 férőhelyes sílift folyamatosan működik.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!