ERDON Helyi hírek

2015.10.29. 15:17

Ígérik: vasárnap lesz fűtés

Ilie Bolojan polgármester azt ígérte: vasárnap Nagyvárad teljes területén lesz fűtés és meleg víz.

Ilie Bolojan polgármester azt ígérte: vasárnap Nagyvárad teljes területén lesz fűtés és meleg víz.

A csütörtöki nagyváradi helyi tanácsülés előtt tartott sajtótájékoztatót Ilie Bolojan, a város polgármestere és Stănel Necula, a nagyváradi Hőszolgáltató vállalat igazgatója, amelyen bejelentették, hogy szombaton befejeződnek a városban a fűtési hővezetékek felújítási munkálatai, ami azt jelenti, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka újra feltöltik ezeket a vezetékeket, és vasárnap napközben már az egész városban lesz fűtés és meleg víz. Ilie Bolojan jelezte: szerették volna még a hideg idő beállta előtt, tehát szeptember végéig elvégezni ezt a munkát, de a város fűtési rendszerének felújítására vonatkozó szerződés végső kivitelezési határideje ez év decembere, tehát így is két hónappal a határidő előtt fejezik be a felújítást. Bolojan elárulta azt is, hogy szerdáról csütörtökre virradó éjszaka volt egy nagy meghibásodás a hőerőműben, ezért az egész városban le kellett állítani a fűtést, majd hozzátette, miután befejeződik a nagyszabású felújítási munkálat, drasztikusan csökkenni fog a meghibásodások száma a rendszerben. A polgármester valószínűsítette, hogy november folyamán még lesznek olyan periódusok, amikor le kell majd állítani a meleg víz szolgáltatást vagy a fűtést, de távolról sem lesznek olyan hosszúak ezek a szünetek, mint amilyen ez a mostani. Stănel Necula a maga során elismerte, hogy a Hőszolgáltató vállalat nem tudta normális paraméterek szerint biztosítani a városban a fűtést és a meleg víz szolgáltatást, de ennek legfőbb oka az volt, hogy a felújítás alatt lévő fővezetékeket nem használhatta a vállalat.

Mennyit fizetünk?

Kérdésünkre válaszolva Ilie Bolojan elmondta, hogy mind a Kórház (Pasteur), mind a Podului utca övezetében folyó munkálatokat befejezik szombatra. Arra a kérdésre, hogy kaphatnak-e valamilyen anyagi kompenzációt, kedvezményt azok, akiknél nem volt sem fűtés, sem meleg víz ebben a meglehetősen hosszú időszakban, Bolojan kitérő választ adott, mondván, hogy mindenki annyit fizet majd, amennyit a fogyasztásmérője jelez

A helyi tanácsülésen is téma volt a fűtéshiány. Szabó József RMDSZ-es helyi tanácsos azt kérte, hogy a következő tanácsülésre készüljön egy jelentés, amelyből kiderüljön, kik a hibásak a most kialakult helyzetért. Erre válaszolva Mircea Mălan alpolgármester azt mondta, először azt kellene megállapítani, hogy miféle hibákról lehet beszélni annak tükrében, hogy a kivitelezést két hónappal a határidő előtt befejezik.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!