ERDON Helyi hírek

2013.09.29. 13:25

Idén is sikeres volt az Oktoberfest

Immár negyedik alkalommal szervezete meg a nagyváradi Ramada Hotel a nagy népszerűségnek örvendő Oktoberfestet a hotel parkolójában szeptember 27–29 között.

Immár negyedik alkalommal szervezete meg a nagyváradi Ramada Hotel a nagy népszerűségnek örvendő Oktoberfestet a hotel parkolójában szeptember 27–29 között.

A három napos őszi fesztivál minden évben sok érdeklődőt vonzott, főleg a bajor ételek, italok és zene kedvelőit. Az esti órákban ismét kicsinek bizonyultak a hotel parkolójában felállított sátrak, kicsik és nagyok együtt mulattak az osztrák Gastein zenekarnak a fesztivál hangulatához illő zenéjére. Nem csak a bajor sörök, hanem az ételek is nagy mennyiségben fogytak, az árak viszonylag barátságosak voltak a sátraknál felállított standoknál, ahol sült kolbászt, sült bordát, csülköt és más finomságokat lehetett kapni. Az éttermi kínálatban más ételeket is megkóstolhattak az ínyencek, itt viszont az árak is borsosak voltak. Mindhárom nap az esti órákban fokozódott a hangulat, 20-21 óra körül már nehezen lehetett találni ülőhelyet. Szombaton a nagyváradi Német Demokrata Fórum Regenbogen ifjúsági tánccsoportja is fellépett, a nézők nagy tapssal jutalmazták a táncosokat. A fesztivál alatt a gyerekek sem unatkoztak, hiszen a szervezők gondoskodtak a különböző játékokról. A IV. Oktoberfesten is volt tombolahúzás, és az elmúlt évekhez hasonlóan jótékonysági gyűjtés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!